5. juli 2011

Kveldsmat med no knead bread

Kveldsmat er fast innslag her i Wilhelminehuset, det er så koselig å sette seg ned rundt bordet med godt brød og pålegg...i dag hadde vi også nyrørte jordbær og "No Knead Bread"...noe som var så godt at hele brødet ble spist opp på en, to, tre...for dere som ikke har prøvd det...PRØV DET MED EN GANG!!! Det er så godt, bare husk på å ha på lokk under stekingen og følg instruksjonen...og ja, det er så lett som det ser ut...egentlig blir jeg litt stressa over slike ting som skal lages dagen i forveien og slik...men dette var bare gøy...på bloggen MAT PÅ BORDET finner dere en fin video og oppskrift. 
Jeg har nå fått noen fine asjetter til det Egersund servicet jeg samler på, Hvitveis...det er så fint. Minner meg masse om sommer og mormor...hun hadde alltid nyrørte bær og hjemmebakt brød til frokost...skulle lure på hva hun hadde tenkt om No Knead Bread...syntes jeg hører henne: 
"Hva er det for noe nymotens greier du har funni på nå da Nina, ja,ja...det skal vell væra slik nå om da`n" Også hadde hun jo selvfølgelig rost meg opp i skyene over bakeferdighetene mine, hun elsket at jeg var så glad i å lage mat...selv hadde hun gått på husmorskole noe hun var mektig stolt av...første gangen hun smakte pizza var et syn...en ekte bondekone var hun og da var ikke pizza akkurat daglig kost. Nei, det skulle være sunn, norsk husmannskost...fersk suppe var hun bare så god på....hvorfor lager jeg aldri slik mat tro...er det tidsklemma eller latskap...tror det siste jeg...hi,hi...men tilbake til brødet dere...det kan selv den late bake...det er så verdt ventingen...ha en glad dag videre.


10 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

God morgen:) Jeg var inne og søkte No Knead bread etter du kommenterte til meg i går:) Dette ser deilig ut, Wilhelmine:)Skal definitivt bake, setter deig i dag jeg:)
Jeg har også gått på husmorskole, eller 1/2- årig husstell som det het den gangen:) Det var på vårkurset 1978 på Hovde videregående skole på Brekstad:) Vi hadde tom fjøsstell på timeplanen;)
Ei artig tid på internat......kremt, kremt.

Besøke deg vil være toppen, da skal vi lage mat heile tida;)

Klem fra Trine:)

Kjersti sa...

Å, det er så godt med nybaka brød! Ser deilig ut (:
Ha en finfin dag!

Mette sa...

Jeg oppdager at jeg faktisk allerede lager et slikt brod. Bruker Foccaccia oppskriften pa bloggen min (som er veldig lik din), men har litt olje i deigen. Jeg pleier ikke etterheve de siste to timene, og baker heller ikke under lokk, men skal prove det og se hvordan DET blir. Brodet er innmari godt - favoritt i huset - og det er overhodet ikke noe arbeide med det!

emblas-kanel sa...

Ja, jeg har prøvd no-knead-brød, det var utrolig godt. Hadde forreste nyrørt jordbær på skiva i går kveld. Etter din anbefaling kjøpte jeg ismaskin i går, skal lage is i ettermiddag. Gleder meg.
Klem fra Eva :-)

Villblomsten sa...

Nam - nam - det så kjempegodt ut :-)
Jeg prøver å bli flinkere å bake , men det blir ikke så ofte som jeg ønsker ...
Kanskje jeg skal prøve dette :-)

Villblomsten sa...

Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)

Brit sa...

Spennende brødtype. Ingen ting smaker så bra som nybakt brød:)

Anita S Home and Wine sa...

Skulle så¨gjerne hatt mer tid til husmannskost - for det smaker jo kjempe godt. Fersk suppe er jo bare toppers. Skulle også bakt mere jeg , ferskt brød med pålegg er jo god gammaldags kveldsmat.
fikk jammen meg lyst til å bake jeg også.
sommerhilsen fra anita s

Anita S Home and Wine sa...

Skulle så¨gjerne hatt mer tid til husmannskost - for det smaker jo kjempe godt. Fersk suppe er jo bare toppers. Skulle også bakt mere jeg , ferskt brød med pålegg er jo god gammaldags kveldsmat.
fikk jammen meg lyst til å bake jeg også.
sommerhilsen fra anita s

Anonym sa...

Jeg blir nødt til å få prøvd å lage sånt brød. Har hørt så mye bra om det. Må bare anskaffe gryte med lokk.
God hælj ;-)