I helgen har Wilhelminehuset hatt besøk av gode venner.
Bordet er dekket og kvelden skal nytes med god mat og drikke.
Jeg har en god fiskesuppe som jeg ofte lager når det skal være litt ekstra stas.
Det er en deilig kremet blåskjellsuppe som er fyllt med gode ingredienser som
laks, steinbit, blåskjell, reker, purre, fenikkel, løk, gullrot, dill, basilikum, hvitløk, og hvitvin.
Det hele er basert på en god kraft med hvitvin fra blåskjellene og fløte til den smaker veldig godt.
Jeg har ikke noen oppskrift på dette, men gjør sånn ca slik:
Rens blåskjell, kok de ferdige med løk, hvitløk og hvitvin, ca 1/2 flaske, billigste sort.
Ta vare på kraften, den skal brukes som kraft i suppen.
Strimle purre, gullrøtter og fenikkel.
Blåskjell dampet i hvitvin, hvitløk og løk. |
Strimle purre, gullrøtter og fenikkel.
Skjær fisken i biter.
Smelt smør i en stor kjele, fres en halv løk i dette og et par hvitløkfedd som er finhakket.
Ha på fiskebuljong, ca to liter(terninger er bra) og kraften fra blåskjellene.
Ha i to bokser fløte, gjerne matfløte.
Smak til med dill, basilikum som er hakket.
Ha i litt gurkemeie for å få en fin gulfarge på suppen.
Du kan jevne suppen litt for å få den konsistens som du liker best.
Ha så opp i de strimlede grønnsakene og fiskebiter,
Ha så i de kokte blåskjellene, ikke ta de ut av skjellet.
Ha i reker, la det gjerne være noen reker som også er med skallet på for pynt.
Jeg pleier å kjøpe en halv kilo ferske reker og 1 stort nett med blåskjell, 2 hvis de er små.
Brannmann Sam er en ekspert på å skrelle reker, selv med armen i bind. |
Håper jeg fikk med allt nå...hvis ikke så er dette i allefall en god begynnelse...
Også gjør man bare noen magiske krumspring med kokketryllestaven...
....og vips så er suppen klar.
Server med nybakte rundstykker, olivenbrød og aioli...dette er mat for mons!
Til dessert denne kvelden hadde vi panne cotta med bringebærsauce.
Viktig å bruke ekte vaniljestang...bedre dessert enn dette vet jeg nesten...men bare nesten ikke!
Velbekomme!
10 kommentarer:
Det så deilig ut *nam*:P
Jeg har vært i brlps-dag i kveld og spist NOE av det samme som deg!
Er så herlig å kunne kose seg med gode venner!!!♥
Nattaklem fra Janni,
Duse Pasteller:)
Yummi!!!!
Det såg jo barra heilt fantastisk ut!
Har fått god mat av ei venninna eg og i kveld, og nå har eg litt lakenskrekk egentlig ;o)
Ha ein fiiiin søndag og! :o)
Yummiyum! Kjeften løper i vann her jeg sitter, slurp! Både den suppa og brødet så (og høres) deilig ut. Fiskesuppe lager vi aldri, men når det er så mange gode ingredienser i som den suppa di så blir jeg fristet du!
MAya
Hm! Det er nok ei kraftig god suppe. Vi elsker blåskjell vi og!
Jeg ELSKER panne cotta (men den er bare ikke så veldig forenelig med høyt kolestrol). Lucky friends ;). Det er godt å være sammen med gode venner. Jeg er derimot best som gjest - eller som den som tar ansvar for smalltalken og underholdnignen med gjestene. Glemmer vertinneoppgavene helt jeg - og er jo litt katastrofe på kjøkkenet i tillegg. Ikke kan jeg koke kaffe heller. Mannen er mindre snakkesalig og bedre på kjøkken og kjøkkenlogistikk - så vi utfyller hverandre der.
Ha en Happy SunDay, Nina ;).
mhmmm!! Jeg er virkelig imponert! Dette var noe annet enn taco! Har aldri tilberedt blåskjell, hvordan renser jeg dem??
Ille go`klem fra meg, hehe :)
Å, dette så deilig ut du! Nå skulle jeg ønske jeg bodde i nabohuset ditt og kunne stikke innom og få litt rester :-)
Pannacotta er bare deilig. Men du kom med et lite frempek la jeg merke til (er norsklærer!) - ....
Ha en fin søndag.
Klem fra Eva
Hehe! Et frempek er når en får et slags hint om noe som skal skje i fremtiden uten at det blir sagt direkte.
Du skrev om desserten "bedre dessert enn dette vet jeg nesten.... men bare nesten ikke1" Da tenkte jeg at vi KANSKJE i et senere innlegg vil få lese om den desserten som er enda bedre
:-))Da, søte Wilhelmine tolket jeg det som et frempek.
wauw hvor ser det bare lækkert ud! Jeg kommer gerne til middag hos dig en dag, og betaler også gerne entre ^_O
kh sarah, danmark
Nam! Det ser fantastisk godt ut. Dette skal jeg prøve selv! Olivenbrødet ser utrolig puffy og ferskt ut :)
Og tenk at du tok deg tid til å dele med oss så raskt! Tusen takk :)
Har du vært i Birkelunden i dag?
Legg inn en kommentar