2. oktober 2010

Hva skjer med MAT!

Hva skjer med mat?
Dette er noe som må være brannmann Sam sin favoritt setning.
Når det nærmer seg helg og lørdag, så vet jeg med 100% sikkerhet at brannmann Sam kommer til å si rundt frokostbordet:
"Hva skjer med mat a?"
I dèt ligger det mye...opp til flere problemstillinger:
Hva skal vi spise i kveld...
Hvem skal finne på noe å spise...
Hva  og hvem skal handle inn...
Hvem skal lage dette...
Når skal vi spise...
Egentlig så tenker  jeg at det som  er den egentlige betydningen av setningen er:
"Kjære Wilhelmine, kan du lage noe godt og fantastisk til oss i kveld!"
Det er jo ikke slik at jeg hver lørdag har sååå veldig lyst til å finne på noe og lage det
"mest fanstastiske" vi har spist noen gang...
egentlig så er det slik at jeg ofte...og kanskje for ofte noen ganger
bare har lyst til å bestille take away og ligge rett ut på sofaen etter en arbeidsuke....
Det er da jeg har denne retten som min venn i nøden;

Reker i karri med pasta.
  

Ingredienser til min venn i nøden.

 Dette er en så lett og god rett, den tar omtrent 7 minutter å lage...

Ingredienser:

En halv gul løk, finhakket
1/2 purreløk, strimlet
1 boks creme fraiche
1 dl fløte
1 boks med pillede luksus reker
1 liten pose med sukkererter (sugarsnaps)
2 ss god gammeldags norsk karri

Pasta etter smak, tagliatelle eller pastaskruer


Fres løk og purre i litt olje,  ha i karri, rør rundt, ha så i creme fraiche og fløte. Rør så godt du bare kan, til det blir en fin gul og jevn farge, kok det hele opp.
 
røre,røre...

Ta av varmen, ha i reker og sukkererter, varm fort opp.
Ha ferdig kokt pasta i en bolle og hell sausen med reker over, server med godt brød til.


Alt blandes sammen og serveres.

Yummi...

 Velbekomme kjære brannmann Sam,  dette ble resultatet av
Hva skjer med mat...???


Klar, ferdig spis...


23 kommentarer:

skjerstad sa...

De enkle er ofte det beste ;) Dette ser jo helt nydelig ut da Wilhelmine :)dette skal jeg lage en dag , oppskrifta er notert Frue ;)

God søndag til deg og dine :)
Klem fra Janne :)

Nina sa...

Jeg har en litt annen taktikk - i hvert fall i helgene ;). Mannen min er laaaang og høy og må ha jevnt blodsukker for å ikke bli grønn i trynet og grinete. Jeg derimot - kan gå lenge uten mat. Så jeg later som om mat ikke finnes (ellers spier noe i smug) inntil mannen tar ansvar. I uka har jeg begynt å trå til litt mer - ettersom tiden er på min side - men liker jeg det *rister frenetisk på hodet*. Ønsker meg evnen til å like å lage mat til jul. Det ser jo så koselig ut - for de som liker det.

Bake derimot. Der har jeg både gode evner og lyst. Men fornuften og årene på baken tilsier at det er en hobby som må undertrykkes.

Fortsatt god helg ;).

svimelaura sa...

Vi liker enkle mattips! Takker og bukker:)

Namaste (jeo74) sa...

Mmmmmm, såg godt ut og hørtes enkelt og svinte ut!!

Takker og bukker for tips!!

Beate sa...

nam, dette ser jo kjempegodt ut! heldig mann du har!

nyt dagen

klem beate

Siri sa...

Brannmann Sam er bortskjemt, det er i hvert fall helt sikkert!

Det så veldig godt ut og er det slik du varter opp med noe enkelt så er det ikke rart han spør deg :-)

Her er det bestemt, på initiativ fra mannen at han skal lage mat i helgene. Men med litt for mye oppvarmet restepizza og "i dag er jeg ikke så middagssulten" så resignerte jeg og han får andre oppgaver i stedenfor.

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sa...

Hei og takk for koselig kommentar.
Nå gleder jeg meg ihvertfall, så på de flotte bildene du har tatt. Det er jo hundre ting å finne på der ,men marked må vi på.. Mmm, ble nesten litt sulten av innlegget ditt:))Ha en fin søndag:))

Gammel stil sa...

Hei!:)

Du, for en fantastisk herlig blogg du har:) Vi kom tilfeldigvis over din blogg, og så glad vi ble!! Vi har bare blogget i ca to måneder, men vi blir like glad hver gang vi kommer over en fantastisk blogg som din! Her var det mye interessant å lese, mange fine bilder og mye inspirasjon!!:) Vi blogger mest om skatter vi har i huset! Så gøy at du har oppkalt bloggen etter farmoren din:) La oss til som følger vi! Går det greit? Håper det:) Vi blir alltid glad for nye følgere, så håper du også blir det:)

Stor klem fra tvillingene i Gammel stil, Tone og Katrine:)

Superkvinnen? sa...

Skjønner jo at han spør deg da..Så tror jeg skal følge i hans fotspor og daglie middagstips, men du skal få slippe å handle inn og lage maten da :-) Ser kjempe godt ut rommy!

Maja sa...

Jammen en fin blogg du har! Jeg oppdaget den da jeg satt på facebook og surret, og måtte jo inn og titte litt. Og så er du jo også følger på min søsters blogg ser jeg, gassellene, så jo plutselig bildet av meg på siden din :-) Skal jammen legge meg til som følger på din også, ser ut som om du har et riktig hyggelig hus og at vi deler interessen for skattejakt på loppis!

Ramme alvor sa...

Hehe..ja ikkje lett å alltid vere kreativ på kjøkkenet. Heldigvis har eg ein kar som står for kveldskosematen i helga. herleg å sleppe det...so vert sundagsmiddagen min.. denne retten så god ut, er veldig glad i karri so denne må eg prøve :)

Britt

Differentia sa...

Hej Wilhelmine :-)

Tak for din søde kommentar hos mig. Det var da også en fin og hyggelig blog du har dig her. Jeg glæder mig til at bladre gennem dine indlæg.

Hvor ser din pasta med rejer lækker ud, jeg har allerede skrevet den på ugens madplan!

God resten af søndagen.
Mange hilsner
Mette

giraffmamma sa...

Mmmmmm for en heldig mann du har!
Jeg misliker sterkt sånn: Kan ikke du lage noe godt i kveld....Uff, jeg ender alltid opp med tomat og mozzarella salat.... Men det er godt det altså, men kjedelig i lengden.... he he
kanskje jeg skulle prøve din oppskrift?

Janniche sa...

NÅ ble jeg suulten! Den skal jeg prøve!! Yummi, you said it!;)

Klemmer, Duse Pasteller:)

Marlene sa...

Så fristende ut!
Liker bloggen din veldig godt! Måtte le da jeg så profilbildet ditt. Det er en dame jeg har sansen for Ü

God ny uke til deg!

gult hus i svingen sa...

sikle, sikle, denne enkle retten skal prøves også i det gule huset:-)

Takk for mange gode mattips, Wilhelmine:-)

Fin mandag til deg fra meg med klem fra Trine:-)

ParisBreakfasts sa...

Very Yummy indeed
merci
carolg

Tevanga sa...

Hi hi, de er så forutsigbare disse mannfolka. Her i huset er det Tevangamannen som er kokken, ikke jeg. Jeg baker og lager dessert til spesielle anledninger, utover det lager han nesten alt av mat. Jeg rydder og vasker klær. En ordning vi er veldig fornøyd med!

Når det gjelder eggene, det er jo din blogg, så hvis du føler de har blitt ditt varemerke, skal du ikke høre på andre. Men det er lov å eksperimentere og. Jeg tror jeg har skiftet bakgrunn og farge ihvertfall 10 ganger før jeg ble fornøyd. Kommer sikkert til å forandre igjen en eller annen gang.

Liker eggene jeg! Klem Tevanga :-)

Bente sa...

Hei - ååå - den rekeretten så veldig god ut - må jammen prøve det - er ikke så flink til å brukereker utover den klassiske reker naturell om sommeren:)
Takk for hyggelig kommentar om Amsterdam-turen. Jeg var der med jobb, og hotellet var nok dyrere enn noen hadde trodd - kr. 1 700,- pr. natt, men det lå kjempesentralt (rett ved Dam-plass) og hadde veldig fin standard (litt sånn fordums - ikke veldig moderne). Men det går sikkert veldig fint å finne rimeligere hotell - Amsterdam er hvertfall e herlig by som jeg anbefaler på det sterkeste:)

Ha en fin-fin tirsdagskveld - klem fra Bente.

Bente sa...

Hei - ååå - den rekeretten så veldig god ut - må jammen prøve det - er ikke så flink til å brukereker utover den klassiske reker naturell om sommeren:)
Takk for hyggelig kommentar om Amsterdam-turen. Jeg var der med jobb, og hotellet var nok dyrere enn noen hadde trodd - kr. 1 700,- pr. natt, men det lå kjempesentralt (rett ved Dam-plass) og hadde veldig fin standard (litt sånn fordums - ikke veldig moderne). Men det går sikkert veldig fint å finne rimeligere hotell - Amsterdam er hvertfall e herlig by som jeg anbefaler på det sterkeste:)

Ha en fin-fin tirsdagskveld - klem fra Bente.

Ida Susanne sa...

Yaaaaammmmyyyyyy...

Denne retten
S
K
A
L

....jeg prøve å lage iallefall
Så vanvittig godt ut :)

Takk for at du deler med oss :)

Klem Ida Susanne

Spirello sa...

Hei!
Mmm, det så godt ut! Må prøves ;)

Jeg tror ikke jeg har lagt igjen noen kommentar her hos deg før, jeg..men jeg har jo vært her, fra du la igjen en koselig kommentar i bloggen min!

Ha en flott kveld :)

kariogjon sa...

Veien til mannens hjerte er, som kjent gjennom maven. Og så faller mnan i sambofellen og koser seg; stadig vekk. Det blir stadig mer av oss.