1. januar 2011

Wilhelmine i København, del 3, MAT

Jul, København og Wilhelmine...ja, det kan bare bety èn ting...MAT.
Vi hadde gjort litt grundig forskning på nettet før vi dro, Googlet i flere dager for å finne frem til noe som var både godt, billig og et spennende konsept. Vi har funnet to bra nettsteder som har mange fine restauranter å velge mellom. Nå er det jo slik at det er Wilhelmine som vil på de litt mere trendy stedene, mens brannmannen vil ha det tradisjonelle. Så da må vi gi og ta litt, Brannmannen gikk for det tradisjonelle på 
"Det lille apotek" og "Peder Oxe", god mat der også, typisk dansk...med snaps og smørbrød. Men hvis jeg skulle anbefale til noen å gå ut å spise i København så er det å sjekke disse to nettstedene som jeg linker til under, velg hva du ser ut til å like best og du vil nesten sikkert garantert bli godt fornøyd. På Madklubben og Le trois cochons var porsjonene store og prisene lave, hyggelig service og tøfft interiør. Perfekt!

Lokalet er innredet i kjøkkenfliser og prismekroner, sammen med grove slakterkroker og kobberpanner var dette så fint. Koselige servitører som setter en spiss på det hele.


Nede i kjelleren var det også små lokaler med bord til servering.


En hel vegg med vinskap. Så ut til å være laget av gammle vinduer, så fint.


Forrett var lakemousse og salat servert i små glass med lokk, smaken var nydelig. Bildene ble ikke helt bra for det var litt mørkt der inne.


NYDELIG  And Confit. Say no more!


En dessert bestående av en bærterte og kardemommeis med sprøstekt honningkake...mmmm.


Logo: De tre små griser;)Fine sort hvitt bilder inne i restauranten.

Madklubben de luxe bistro

Her hadde Wilhelmine glemt å ta med kamera, så jeg har lånt noen bilder på nettet. Maten og servicen her var også så bra. Tre retter til 250 dkk. Masse mat, masse stemning og masse bra interiør.


Brannmannens favoritt er:
Det lille apotek
Her var det sild, snaps og rødspette for alle penga. Vi følte oss riktig så danske i disse lokalene.Vi bestillte noe som heter Apoteker-anretning. Det er et fat med masse godsaker på, hvor man selv kan forsyne seg av det man vil, så godt med masse rugbrød til.


På "Peder Oxe" tok jeg disse bildene:
Noe som også ble testet denne gangen var de klassiske pølsebodene som man finner overallt. Det var ikke noe som smakte bedre akkurat der og da en pølse med sprø løk, ketchup og sennep.
Pølsemandvogn


Det luktet godt av brente mandler på Strøget, jeg trur de har litt kanel i, det gir en ekstra god smak.Da var det allt fra denne turen folkens, men det kommer forresten et bittelite innlegg til, med noen bittebittesmå skatter som ble med hjem fra København...vi har hatt det så fint, masse hyggestunder til å leve videre på her i kalde Norge mens man sitter med kneipbrød og salami i matpakken...kunne bare Norge hatt slike matbutikker og spisesteder som i Danmark!
Ha en fin lørdag den første dagen i 2011.

8 kommentarer:

skjerstad sa...

Hei på deg Wilhelmine :) Litt av en tur dette , ser ut som du og brannmannen har kost dere i fulle drag ja ;) Ble så inspirert over forretten hos de 3 små griser , noe slik har aldri jeg sett før ;) Jeg mener i sylteglass ! Nå er jeg spent på hvilke skatter du tok med hjem :)

Ha en fin førstedag i 2011 :)
Klæmma fra Janne

Fiolkransen sa...

Gurimalla så mye god mat! Blir reint sulten her jeg sitter:)
Morro å suge til seg inntrykk og smaker fra andre land synes jeg. Blir spennende å se hvilke skatter du fikk med deg hjem

Klem fra Thea

gult hus i svingen sa...

for noen herlige kulinariske opplevelser dere har hatt:) Det er nettopp maten og det danske lynnet og interiøret vi har satt mest pris på de gangene vi har leid sommerhus i Danmark:) Får vann i munnen ved å se bildene dine:)

Klem fra Trine:)

Anonym sa...

Godt nytt år! Åå jeg tror vi først må en tur til København sammen før Stockholm. Kos deg videre i dag og i morgen, så sees vi snart til veiledning:) Lotte

kariogjon sa...

Mye godt her, ja! Kanel i de brente mandlene hørtes godt ut; vi fikk mandler med honning til jul. Det var også godt!

Avdelingen sa...

Nam, nam! Ønsker deg et godt nytt år og takk for mange inspirerende innlegg i året som var.

Bente sa...

Åååhh - nå drømmer jeg meg bort til København - på restauranten "Les trois Cochons" har jeg vært også - fantastisk bra restaurantkonsept:) "Peder Oxe" må vi også innom når vi er i København, men "Det lille apotek" har vi ikke prøvd - MEN - tradisjonell dansk mat MÅ vi ha på våre Københavnturer også - har vært på Kanalcafeen og Slotskælderen - samme type "brunt" sted - og herlig dansk!
Er såååå enig med deg i at vi mangler dansk sans for delikatesseforretninger her i landet - har du noen gang vært innom delikatesseforretningen "Løgismose" i København (finnes hvertfall nede ved kaia (der båten la til tidligere) og i Tivoli - HERLIG sted:):)
Jeg får virkelig lyst på en København tur snart (enda jeg var der i høstferien!!)

Ha det fint - klem fra Bente.

lise sa...

Virkelig gode billeder fra københavn. Dejligt at I havde så god en tur! det er nogle rigtig gode steder I har været. jeg har et stort ønske om at komme på les trois cochons! og nu har jeg fået endnu mere lyst. Godt nytår! :)