16. januar 2011

Wilhelmine in Bollywood


Wilhelmine in Bollywood.
Lørdag var det duket for indisk mat her i huset, vi laget kylling i korma saus, en mild indisk rett som passer for alle i Wilhelminefamilien. Wilhelmine elsker sterk mat, brannmannen vil ha den mild, mens den yngste Wilhelminesønnen er kjempefornøyd med kylling naturell og ris.

Oppskriften: 1 kg kyllingfilleter
1 dl cashewnøtter
1 løk i terninger
2 fedd hvitløk, presset
1ss revet ingefær
4 ss olje
1 ts garam masala
1 kanelstang
2 laubærblader
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ts chilipulver
2 ts salt
1/2 ts stødt grønn kardemomme
4 tomater i terninger
2,5 del fløte
5 hele grønne kardemommekapsler
1 ts garam masala
1 dl rosiner
litt hakkede mandler eller nøtter til pynt, sammen med finhakket koriander

Kok nøttene i litt vann i mikroen i 3 minutter, blend det til en fin pasta. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og blend det med en stavmikser. Fres det gyllent i oljen i ca 10 min, ha så i allt krydderet utenom den siste garam masala og de hele kardemommmekapsler. Fres det hele sammen litt til, ha i kyllingen i litt store biter, fres det hele sammen, ha så på tomater som er skjært opp i terninger og la det hele stå og putre i 15 min. Ha så i fløten sammen med nøttepastaen, kardemommekapslene og den siste ts med garam masala. La det hele koke opp og stå og simre i 15 min til. Ha i rosiner til slutt og pynt med koriander. det går fint å ha i litt mere fløte og flere tomater for å få mere saus på retten, man må også smake seg frem litt. Server med basmatiris og Nan. Ulike pickles og mangochutney. Jeg hadde også litt yoghurt med mintsauce, rajta er også et must.
Lykke til og kos dere, dette er godt. retten kan godt lages god tid i forveien og varmes opp til kvelden.



Det er viktig å bruke usaltede nøtter.



Mmmmm....det lukter så godt når krydderne freses i pannen...fint å bruke en teflonpanne til dette.



Pass på under kokingen så det ikke setter seg fast, rør ofte.



Lørdagskveld ala Bollywood;))



Nan brød laget av den mellomste Wilhelminedatter, dette er en oppskrift med bakepulver som vi har fra en engelsk bok, det fungerer så fint og tar ikke så lang tid, kan stekes rett før servering.


11 kommentarer:

Hildemor sa...

Mmmmmm, det såg fantastisk ut, jeg elsker indisk mat så denne oppskriftem må jeg prøve:-).
Ha en fin søndag:-)
Hilde

reisegladjente sa...

Indisk er kjempegodt :)
God søndag til deg.
Klem Martha.

ReVinyl sa...

Nam nam!! Nydelig bilde av det fargerike krydderet! Ha en fin søndag! :) Siw

Superkvinnen? sa...

Ser kjempe godt ut! Når skal vi lage kokebok sammen? Du lager og jeg smaker :-) Dette må jeg prøve!

Pia sa...

Indisk mat er en favoritt! TAkk for oppskrift!

Mette sa...

Dette ser veldig godt ut! Vi er heldige og bortskjemte som har en kjempegod og forholdsvis rimelig indisk take-away like i naerheten (indisk mat er stort her i England), men det kunne vaert godt a lage selv ogsa. Korma er nemlig favoritten til bade meg og Tenaringen... Kunne du ikke legge ut oppskriften pa nan-brodet ogsa?

ha en fin sondag
klem Mette

Janniche sa...

Mmmm, det så godt og spicey ut!!
God Søndag!

Klem
Duse Pasteller

emblas-kanel sa...

Mmmm - dette så godt ut. Har aldri laget indisk rett, men nå ble jeg jammen fristet til å prøve.
Klem fra Eva

Hobbyklekkeriet sa...

Nam, ser fristende ut :)

Så fin blogg du har! :D

Bente sa...

WOW - for et måltid - så nydelig - jeg elsker indisk mat, men har ikke laget det selv sånn ordentlig fra bunnen av - det må jo bare bli sååå mye bedre enn den halvfabrikata varen vi bruker! Syns jeg kjenner den deilige lukten helt hit:)

Ha en fin søndag - her tapetseres det!

Klem fra Bente.

giraffmamma sa...

Mmmmm dette så deilig ut :) Men mistenker at du er i en helt egen klasse på kjøkkenet! :)