5. juni 2012

Wilhelmine broderer

Når Wilhelmine har bestemt seg for noe får hun nesten ikke slappet av før hun får det til, noen ganger er det bra, andre ganger er det ikke fullt så bra. Det er ikke sikkert at det er så bra at Wilhelmine satt hele helgen og broderte, mens brannmannen stakkars prøvde å få kontakt med sin kone som så eksakt ut som Tante Pose, litt snerpete, med briller på nesen og bare kremtet frem "hm..hysj, jeg teller" innimellom. Men det har i allefall ført til at jeg har klart å fullføre to geriljabroderier...litt stygg tekst på det ene og litt mere Wilhelminestil på den andre...det er jo bare så gøy. Ikke alle sting blir like pene eller går samme vei, men uansett...jeg er så langt fornøyd...men jeg holder meg til små bilder, kan bare ikke forstå de som broderer store veggbilder og bunader jeg...det er jo bare imponerende. Her kommer mine søte små...sorry hvis teksten støter noen...men bloggere tåler det meste...hi,hi...ha en flott kveld videre. Nå skal jeg lage et med "herre gemmeni" på...det sier nemlig Wilhelmine stup i ett...jeg sier nesten ALDRI dette ordet under her (les = unntatt særdeles spesielle omstendigheter) 


9 kommentarer:

Anonym sa...

Så kule!!
Jeg elsker geriljabrodering!
Inspirerende blogg du har.
klem fra Igi

drudeblaa sa...

Hehe. Nå fikk jeg meg en god latter. Her på sørlandet er nok det øverste sterkt nok...., men jeg er innflytter østfra, og slår jeg tåa i et bordben kan nok det nederste brukes. Morsomt. Stå på.

popetotrora sa...

Fantastiskt! Ett fint broderi med fula ord...! :-)

Tevanga sa...

Hi hi, disse var fine :-) Jeg har brodert "din dass" omkranset av hjerter og kaniner, for det kaller jeg og Tevangamannen hverandre ganske ofte, dog kun vennskapelig. Men så broderte jeg et helt pacman-brett, og det var så omfattende at Tevangamannen måtte trø til å hjelpe meg på slutten. For et syn! Han i dyp konsentrasjon over et korsstingsbroderi, og jeg rett ut på sofaen ved siden av med stiv nakke og såre øyne. Broderte meg visst lei på den, for det har ikke blitt noe mer siden. Det er mye lurere å lage flere små som du gjør. Da er det mer overkommelig :-)

Skjerstad sa...

JAAAA !!! :)
Du er så kul Wilhelmine ;)
Jeg digger broderiene dine.
Og det er jo så gøy med gerilja ;)
Du er FLINK !

KLÆMMA FRA JANNE

Lise B sa...

Jeg har vokst opp med at det er syndig at at korstingene ikke ligger samme vei hele tiden. Det gjelder også på vrangen. I det hele tatt er kravet at det ikke skal være vesentlig forskjell på retta og vranga. Dette holder jeg fortsatt hellig. Jeg vokste også opp med at det er syndig å banne. Det er feil, det er sunt, når det trengs. For meg er det nødvendig, ellers er det så mye som går i knas, rundt meg...

Stilleben sa...

Kjære W! Dette var da riktig så "tydelig" korssting-budskap, så morsomt! Herlig skildring av deg selv der du sitter dypt konsentrert. Morsomt at kvinner anno 2012 er tydelig i sitt språk, det er noe ganske annet enn kvinner anno 1912. Herlig altså. Og takk for hyggelig kommentar hos meg. De kommende blogginnleggende vil handle om Amsterdam, kontrastenes by. Klem fra M

Frøken Loppe sa...

Kult!!
Skjønner at det krevde konsentrasjon, hi, hi :o)

fin dag til deg!
IB

Kaspara sa...

Hei og god morgen tante Pose
Du er jammen meg en standhaftig dame når du setter deg noe i hodet!
Synes du har vært superflink! Min gamle mamma hadde nok fått supersjokk og satt kaffen i vrangstrupen om hun hadde sett det siste bildet her. Tror ikke geriljabroderier hadde gått hjem der i gården kan du si.
Jeg var glad i å brodere før i tiden og broderte mange slike små korsstingsbroderier særlige nissemotiver. Det elsket også elevene på de siste trinnene å gjøre.
Nå skal jeg hive meg over barnepute-søm. Ha en glitrende dag søte Wilhelmine!
Klem fra Kaspara