5. oktober 2010

Boktips


I dag kom det nye fine bøker i posten, denne gangen var det ikke kokebøker....men heklebøker.
Jeg syntes det er så morsomt å hekle og øver meg stadig på nye prosjekter, for å få litt inspirasjon så har jeg bestillt disse bøkene fra Capris.
Begge bøkene har masse fine bilder i fine farger. De er begge svenske, men oppskriftene er godt forklart.  
For de som elsker garn og små hekleprosjekter i flotte farger er disse bøkene små skatter.

Bok 1.

"Galen i garn"
Boken er skrevet av Susanna Zacke og Sania HedengrenBok 2.
"Virkligheten"
Boken er skrevet av Annika Messig
Denne uken skal jeg forsøke å få malt lampefoten jeg kjøpte for en stund siden, lilla bengalakk er kjøpt inn. Jeg har også et prosjekt med å lage etasjefat av gammle asjetter og kopper, det er bare det at den limingen ikke går helt etter planen...det "skjeve tårnet i Piza" er ikke like sjarmerende i gammelt porselen...
Er det andre som kjenner til fine heklebøker så blir jeg kjempeglad for tips.
Snart må også eplekakestatistikken opp her i huset, så jeg lover at det blir et eplekakeinnlegg i snar fremtid, eplepai med vaniljefyll skal løfte statistikken i Wilhelminehuset ;-)16 kommentarer:

emblas-kanel sa...

Så flotte bøker! Likte det lappeteppet utenpå den øverste boka. En gang skal jeg lage meg et slikt teppe, men det blir nok en annen dag. I morgon, i morgon - men ikkje i dag.....
Ha en fin kveld.
Klem fra Eva emblas-kanel

Skjerstad sa...

Du Wilhelmine er så flink med hekling ( Sjalet ditt er flittig brukt , tenker på deg hver gang jeg tar det på ;)Har en heklebok jeg har lånt av tante , men den er for nybegynnnere , ikke noe for deg snupp ;) Gleder meg til matbilder fra din kant :)

Mytti klæmma fra Janne :)

giraffmamma sa...

Nå hekler ikke jeg da, men har sett mange fine heklebøker på nett. Husker ikke i farten hva de kaller de hekla figurene. Skal sjekke!

giraffmamma sa...

De heter amigurumi, og jammen har de ikke egen blogg og. Hva vet ikke google? Her er adr : http://amigurumi.blogg.no/
Men jeg har ikke lest noe særlig på bloggen altså, fikk den bare opp på søket og tok en rask titt. Ja, det er hekling :)

Tevanga sa...

Så fine heklebøker. De figurene på den nederste boka var übersøte. Du har sikkert vært innom "hekleglede" av Frida Pontén, hvis ikke så er det mye fint å hente i den. Blant annet en idé til et sengeteppe satt sammen av gamle heklebrikker og grytekluter. Knallfint! Jeg samler brikker og duker, og satser på å prøve meg på dette så fort jeg har nok.

Gleder meg til å se resultatet av det skjeve porselen i pisa :-)

Klem

gult hus i svingen sa...

flotte bøker, spesielt den øverste tiltalte meg:-) Fine farger på forsida gjør at jeg blir nysgjerrig:-)
Har ikke kommet igang med heklinga ennå:-)
Mener du å bytte putetrekk mot sjal, kan du sende meg en mail. Jeg må jo vite hvilke farger du vil ha, størrelse, fasong etc:-)

Gleder meg til oppskrift på pai med eple- og vaniljefyll:-)

Onsdagsklem fra Trine:-)

Gammel stil sa...

Så flotte bøker da:) Tusen takk for fin inspirasjon:) Kanskje vi skal kjøpe dette også! Håper du kan legge ut bilder av det du hekler:)

Klem:)

Frk.Eplegrøt sa...

Hei:)
Tusen takk for hyggelig kommentar:)
Åsså titter jeg inn hos deg og kommer midt inn i et innlegg om hekle bøker- kan det bli bedre!:) Tusen takk for tips!Skal lese mer her når jeg har bedre tid altså - for her så det ut til at det var mye spennende!:)
Hilsen Anette / Frk.EPLEGRØT

Marit sa...

De heklede robotene var jo bare kule. Jeg har akkurat begynt på et heklateppe...kanskje robotene kan bli neste prosjekt. Når jeg blir skikkelig flink :D Skal uansett sjekke ut bøkene. Ser frem til eplekake innlegget, er klar for å bake det selv og har tenkt på det samme. Hagen bugner av epler akkurat nå. Ha en finfin kveld.

Duse Pasteller sa...

Tusen takk for kjempekos kommentar hos meg! Stas med litt ros!!;)

De bøkene ser veldig spennende ut! Har så vidt begitt meg ut på hekling, men har lyst til å lære mer!
Hadde vært kult å kunne heklet(eller strikket) barneleker!!


Klem fra meg, Duse Pasteller:)

Unknown sa...

"...hvor lang tid kan man bruke på å finne frem maling og en avis...får jo aldri somlet meg til noe jeg...det er jo deilig å ligge i soffaen også da...det er så mange fine blogger å lese
vettu;-))"

Eg e med andre ord enig, tihi :o)
Ting tar tid her i heimen og kan du sei...og blogging tar tid, for det e jo så gøy ;o)

MøbelPøbel sa...

Så fine bøker! Takk for tipset:)Fristende fristende..

Klem Christine

Yvonnes Ymserier sa...

Hei! Og tusen takk for hyggelig kommentar og at du vil følge meg videre - det setter jeg utrolig stor pris på :)) Jeg følger gjerne deg også, for dette var en inspirerende og fin blogg! Gleder meg masse til å se bordet du skal male med lilla bengalakk - jeg har en forkjærlighet for bengalakk - det blir dritfint på møbler :)) (Du så sikkert min gule kommode blandt annet). Vi snakkes mye mer vi ;) Klem

Yvonnes Ymserier sa...

JEpp, der fikk du to kommentarer av meg - du får bare slette den ene ;) ;) Yvonne

Anonym sa...

likte begge bøkene, jeg.

Project Vibes gate sa...

koselig blogg du : ) in my dreams så skulle jeg gjerne hatt tid og ork til å lære meg å hekle... akkuratt som jeg gjerne skulle ha lært meg å sy, male, snekre osv. in my dreams!