8. oktober 2010

Mormors eplekake

Mormoren min var en ekte bakstekone.
Det var ikke en dag hun ikke hadde duftende hjembakst til ettermiddagskaffen.
Hun bakte de nydeligste eplekaker, og skulle det være virkelig fest så bakte hun en eplekake med vaniljekrem og epler. Dette er en kake som er stor favoritt her i Wilhelminehuset. Den er like god dagen etter også, den bør da stå i kjøleskapet. Med en god kopp espresso er dette en av mine absolutt beste høstsonater.

Oppskriften

160 gr smør
1,5 dl sukker
5 dl mel
2 ts bakepulver
2 ss fløte
2 eggeplommer

4 epler
1 pk vaniljekrem

melis til glasur på toppen


Mormors bakebolle.


Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Ha i fløte og 2 eggeplommer. Kna det hele sammen til en fast deig. La den hvile ca en halv time. Del deigen i 2. Den ene delen trykkes ut i en rund, smurt kakeform. Ha så eplebiter oppe på bunnen, legg på vaniljefyll og fordel det utover eplebitene.
Kjevle så ut den andre halvparten av deigen og legg den oppe på kaken. (Det gjør ikke noe om det blir litt "lappeteppe", det skal være melisglasur på toppen alikevell;-))
Kaken skal stekes på 175 grader til den er gyllen brun, ca en halv time, ha på mellisglasur når den er lunken.

Sett på kaffen og nyt denne høstsonate...mmmm.

God helg!

14 kommentarer:

Gammel stil sa...

ÅH! Så godt det ser ut:) Herlig! Du, vi følger deg vi? Følgerlista vår er helt rar iblant..

Klem:)

Skjerstad sa...

Hei Wilhelmine :) Dette er noe for en søtnos som meg :) Jeg har notert oppskriften ( pst:den mangler sukker , føyer det til når du har gjort om ) I kokeboka mi står det Wilhelmines Eplekake ;)

Ha en koselig helg :)
Kos fra Janne :)

Skjerstad sa...

Hei igjen :) Flott :) Nå har jeg notert sukkeret ;) Når jeg søkte NIB gikk det ca 14 dager , men jeg fikk ikke noe svar fra dem , plutselig fant jeg meg på deres side . Kravet deres er 80 % interiør , men det har jo du :) Så du må bare følge med på siden deres , så dukker du vel opp snart :)

Klem fra meg igjen :)

Skjerstad sa...

Hi hi ;) Ja jeg skjønner akkurat hva du snakker om vettu ;) Du kan jo bare gå inn på min side , trykk på min NIB klipp ut og lim inn på din side . Da må du legge til en gadsjet -bilde . Er ikke så flink til å forklare men håper du forstår ;) Lykke til :)

kariogjon sa...

Den var ny for meg. Takk for oppskrift. Prøver den neste gang det skal bakes.

emblas-kanel sa...

Hei og hopp og fin fredag. Så i kommentaren over at NIB står nevnt - du står på deres lister, så deg der for noen dager siden.
Den kaka så virkelig god ut. Den skal jeg prøve. Skal lage den rekeretten din i morgen, kanskje jeg skal lage denne til dessert så blir det skikkelig Wilhelminemeny hos oss på lørdagskvelden.
Klem fra Eva emblas-kanel

Duse Pasteller sa...

Yummi! DET så godt ut!:P
Skikkelig høst-kose-mat!!

Nå har du kommet på bloggelista mi, så nå får jeg med meg ALLE dine koselige innlegg;)

Ha en super helg!

Klem fra Janniche, Duse Pasteller:)

giraffmamma sa...

Mmmmmm nå fikk jeg lyst på kaka :)
Nam nam den så god ut!

Ellen sa...

Ah, ser rålekkert ut!Jeg liker sånne eplekaker der eplene ligger inni kaka.Og melis på toppen, ja da kan det vel knapt bli bedre?
Fin fredag til deg!

Unknown sa...

Hei dere, kaken er virkelig verdt å prøve, det er jo nesten litt flaut å si, men i Wilhelminehuset er kaken nesten, men bare nesten borte...på 1 dag...skal ikke si hvor mange den da er delt på...hi,hi...god bakst til alle som vil prøve denne supergode kaken i helgen...lover at den er gørgod;-)

svimelaura sa...

Du, Wilhemline, er hjertelig velkommen til meg anytime!!!! Ta gjerne med et stykke eller to (kanskje tre for sikkerhets skyld) av de der:)

Kaspara sa...

Heisan Wihelmine
Den så vidunderlig deilig ut med vaniljekrem inni. Skal definitivt ta vare på denne oppskriften og prøve den en dag. Med masse Filippa-epler i hus fra vårt gamle Pippi Langstrømpe-tre i hagen passer det utmerket med epleoppskrifter.
Ha en fin lørdagskveld!
Klem fra Kaspara

Shy sa...

Hei! takk for hyggeleg besøk hos meg. Ser at du har meir peilng på matlaging enn meg. Men eplekake har eg faktisk nettopp laga, mest etter påtrykk frå Jenta som ville øve seg før dei skulle ha det på skulekjøkkenet.

GOWRY sa...

Åååhh, min mund løber i vand! Hvor ser det bare lækkert ud :)