8. mai 2011

Helgens lopper, sosiologisk studie og gule retrostoff

I helgen ble det besøkt to loppemarked. Jeg blir like forundret hver gang jeg oppsøker disse loppemarkedene. Folk er virkelig gira, og det i ordets rette forstand også.
Jeg har skjønt nå at det er noen regler man må følge:

Punkt 1. Kom alltid minst 10 min før tiden, still deg i kø, helst foran. 
Punkt 2. Løp som fy fasan bort til stoff seksjonen, kast deg over hele haugen og bare brei armene ut...vis at dette er ditt domene.
Punkt 3. Du må alltid ha øynene i siden påkoblet, tenk om noen finner noen skatter bak deg, eller ved siden av, eller under for den saks skyld.

Under et av gårsdagens loppemarked var det virkelig ville tilstander. Jeg så allerede i køen at her var retrodamene på tur, dette var blodig alvor. De hadde til og med med seg mennene sine...når porten gikk opp...så bare løp de inn, det forteste de kunne. De bar avsted mot tekstilavdelingen...retrodamer og menn...mennene var godt oppdratt og de lette gjennom bunken som var sirlig brettet i pene hauger. På en, to, tre var det et kaos uten like...damen som stod bak disken prøvede seg pent på...
"...eh...er det noe spesiellt dere ser etter...??...jeg kan godt hjelpe"
Retrodamene sa "...hva, nei, ellers takk, men vi leter selv og vi vet hva vi skal ha....", damen bak disken fikk ikke sagt noe mere. Ingen av hennes 90 talls utslitte sengetrekk fristet...

Wilhelmine mistet nesten pusten av det hele...brannmannen som for en gang skyld var med stod bare bak og lo, ristet på hodet og sa at dette måtte være galskap. Hi,hi...skal nok si at dette også streifet hodet mitt, men hadde ikke brannmannen vært med kan det rimelig godt hende at også Wilhelmine hadde lagt på løp bort til stoffbunken, satt på radaren for bord bak, rundt og under...men denne gang ble det ikke slik.

Men det ble en liten sosiologisk studie av loppemarkedkulturen en helt vanlig lørdag i mai... Mitt i det hele så fant også Wilhelmine noen skatter som gjorde henne glad, et fint service, gule retrostoff og det beste loppekuppet denne helgen; nemlig en grønn kontorstol i norsk design fra Stål og stil. Tilsammen betalte jeg 120,- kroner for alle disse loppene:


Hmm, skal jeg male den tro, setet i grønn bengalakk...er liksom ikke så fortrolig med den grønne beisen...hm...få se an litt da...dumt å ta bort orginalen også vell...Retrostoff...gult er kult...


Bytter gjerne litt dersom noen har helt dilla på gule stoffer for tiden eller bare må ha snøhvit...


Det trekket under her er faktisk helt nytt, det var i innpakning fra 70 tallet...ikke akkurat Graziela blomster, men fint for det, ligner litt på IRA design...


Også tilslutt en hel eske med dette service til 10 personer...kupp...


...mere lopper ut i uka...skal bli spennende å se hva dere andre fant også i løpet av helgen...det blir litt mye loppis innlegg nå for tiden, men det er liksom high season da...Wilhelminedøttrene er ikke like begeistret og lurer på om ikke bloggerne snart er lei av Wilhelmines loppisinnlegg...hi,hi...


24 kommentarer:

Brit sa...

VI blir ALDRI lei av LOPPISINNLEGG. Like inspirerende hver gang hva vi finner på de ulike loppisene. Og du har igjen gjort SUPER FUNN:) 120 for dette er KUPP!!

skjerstad sa...

Så fine stoffer i gult ! Og stolen er veldig kul ;) Tror jeg har malt den , men det kommer jo ann på hvor den skal stå ;)Dette serviset hadde vi hjemme i mitt barndomshjem :)
Klem fra Janne

Pia sa...

Ha ha, kjenner til det - vi jobber noen ganger på loppemarked (dugnad for håndballen eller korps) og det kan være ville tilstander når det åpner.

Kaspara sa...

Hei Wilhelmine
Og tenk du fant broren til min røde "Stål og Stil-stol"! De er så superfine!!!
Morsomt skrevet og jeg fniste meg gjennom innlegget.
beklager at jeg ikke har fått mailet deg i helgen, fullt kjør og mye på programmet! Jeg sender stoffpakke 1 i morgen Wilhelmine!
Tipper du har kontonummeret mitt så god kunde du er.
Ha en strålende ny uke!
Klemmer fra Kaspara

Ugleslottet sa...

Mange fine lopper du har funnet du også Wilhelmine!:)
-er så gøy med loppesesong!:)
klæm

Taratei sa...

Kjære Wilhelmine nå har jeg lest innlegget ditt (festmat for 2) høyt for mannen min og vi er enige om at dette hørtesveldig godt ut nam nam. Vi får stupe ned i frysedisken på hummerjakt.
Fytti katta såmasse fint du har med deg hjem fra loppis - digger stolen som den er skikkelig retro - men jeg skjønner din usikkerhet ang. maling av og til kan det bli litt vell meget retro, eller?
Dårlig med kommentarer fra min side om dagen - digger bloggen din så er innom hver dag.
ha en strålende uke.
Klem fra meg Taratei.

Frk.Eplegrøt sa...

ohhhhh!!Barndomsminner rett i hjertet!Det serviset hadde vi hjemme da jeg var lita:)
Herlige stoffer du fant!NR.1 var knall fint!:)
Høres ut som en stor forskjell fra mine loppetilstander til dine.hihihi!Men det er litt av morroa da- kjenne adrenalinet pumpe og kjempe seg gjennom mengder av likesinnede :)

ReVinyl sa...

NEI, vi er ikke LEI av bloppisinnlegg (blogger som skriver om loppis). Vil bare ha mer og mer og mer og MER!!!!

Må le av historien din altså! Jeg kjenner at jeg blir mer og mer satt ut av loppis jeg, og trekker mer og mer mot bruktbutikker. Takler ikke den høye stressfaktoren og spisse albuer...

Kongestol og hærlige stoffer! Et under at du kom ut med noe, med så ville kvinnfolk (og mannfolk) i nærheten...

Fin ny uke te dæ! Søndagsklæm

Li/Småtingene sa...

Blir ikke lei av å se hva andre finner på loppis, vel! ;-)
Du har funnet mye fint, tross spisse albuer rundt deg, synes jeg ;-) Må innrømme at jeg blir helt stum og tafatt av slike albue-damer, jeg - blir bare stående å se til de har gjort seg "ferdig"... Men vi er jo forskjellig.

Likte den grønne stolen! Synes fargen var råtøff - kjenner igjen grønnfargen fra barndommen, ja... ;-)

Ha ei fin ny maiuke!
:-)

mimmi-leone sa...

så fin stol du har funnet, likte stoffene også.

Ønsker deg en fin uke med hilsen fra Mimmi-Leone

Namaste (jeo74) sa...

Så flotte ting du hadde fått med deg!
E med på loppisbetraktningene dine ja :o) Det e litt forskjellig fra loppis te loppis da ser eg, men dog.

Sku gjerna hatt ein bit av det øverste gule stoffet forresten. Det var dritfint!!!

Kristoffa sa...

Jeg elsker loppisinnlegg og jeg synes din beskrivelse av dagens happening var en fornøyelse å lese :)))
Så fine ting du har fått tak i. Loppis er moro!!!

Kristoffa sa...

Jeg elsker loppisinnlegg og jeg synes din beskrivelse av dagens happening var en fornøyelse å lese :)))
Så fine ting du har fått tak i. Loppis er moro!!!

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

JA uff liker det ikke når det blir slike ville tilstander på loppemarkedene.. Jeg finner det så usjarmerende og iriterende.. Spisse albuer, sure prutende mennesker, sinte blikk, pressing og overprising er grrr.. Heldigvis opplever jeg det ikke så ofte. Prøver å fokuse på å hygge meg. DET er viktigst.

ELsker kontorstolen du fant, En slik en ønsker jegmeg også. NÅ vet jeg akuratt hva jeg skal holde øynene oppe for. ;D

Hildemor sa...

Hi hi, kjempebra innlegg:), ser for meg alle retrodamene:).
Blir ikke lei loppeinnlegg:),
digger kontorstolen og de gule stoffene, galkuuuule:)
Klem

Gunn sa...

Blir aldri lei av loppis innlegg jeg! Må leve gjennom andre når jeg har vært på årets første -og sikkert eneste loppisen her oppe :)

Stilige stoffer (og andre funn!), har det nederste stoffet selv i blå-toner, syns det er et kult mønster..enig i at det minner om IRA. Bytter gjerne mot Snehvit stoffet jeg! Bare send en e-post om du er interessert :)

marian sa...

Du hadde verkeleg hell med deg på loppis du! Syns stoffa dine var kjempefine! Stolen òg. Alltid kjekt å vera innom bloggen din for den osar godt humør!
Ha ei fin veke då.

Marian

gult hus i svingen sa...

Å ja, tidlig ute må man være:) Troppa opp 15 min før, min mann og jeg og det var laaang kø:) Heldigvis var det bare lille meg som var ute etter stoffer:)
Kjempefin stol, Wilhelmine, og de gule stoffene er kjempefine:) Bytter gjerne jeg vettu:) Send meg en mail hva du vil ha, var det blått du samla på nå?:) (i tillegg til alt det andre da?)
Hadde malt stolen jeg ja:)
Weeeeee, og det blir mange loppiser fremover:)

klem fra Trine:)

Anna GL sa...

Herlige kaffeserviset! Et sånt hadde besteforeldrene mine også! :)

Namaste (jeo74) sa...

Lilla stoffer har eg ikkje så møkje av, kun mindre biter, men eg kan jo kanskje sende flærre små? Passe vel desto bedre for deg vil eg tru ;o)

Då blir det 1m i lengden, kor møkje i bredden?

Nina B. sa...

Så herlige lopper du har kuppet, ble jo bare sååå nostalgisk av det siste bildet, for akkuratt det serviset har jeg vokst opp med!!
Herlig ☺

Kan godt lese om andre sine lopper, så slipper jeg kaos selv, haha!
Ha en super uke!
klem

Aurora sa...

Haha, passelige hysteriske tilstander på loppiser sør på ja.:)

Her hvor jeg bor har det kun vært ett loppemarked og det gikk heller rolig for seg. Kaffen og kaken var mest poppis der. Sier litt.

Fine loppeskatter du har funnet.

Anna GL sa...

Så hyggelig med melding på bloggen! Tusen takk! :)

giraffmamma sa...

oj du har jo funnet mye fint ser jeg.
Jeg har gitt litt opp loppemarkeder og heller begynt å gi selv....Jeg liker å rusle rundt og kikke i fred og ro og ungene blir jo vettskremt av de gale folka som dytter de vekk for å komme til, nei, bedre å gå litt utpå dagen selv om de aller beste "kuppene" er borte da. Det er som regel nok å ta av så noe fint finner en alltids. Åsså er det koselig å drikke kaffe og prate med kjentfolk :)
Stolen ville jeg malt i en farge du liker, om den er originalmalt spiller vel bare en rolle hvis du skal selge den, hvis du skal bruke den sjøl så mal den :)
Gult er friskt og fint, gladfarge :)
Ha en god natt!