7. mai 2011

Lørdagsfest for 2

I dag bestemte brannmannen og Wilhelmine seg for å lage en liten lørdagsfest for to, vi gikk til innkjøp av råvarer til en god middag, det skulle gå fort å lage og det skulle ikke koste skjorta og det skulle være real comfort food. I butikken lå det hummer til 99 kr stk, vi kikket begge på hverandre og var fullt enige om at dette ville bli en perfekt liten forrett på vår lørdagsfest.
Hummeren ble delt i to, renset... Wilhelmine laget en god dilldressing som ble servert ved siden av. Dilldressingen ble laget av lettrømme, majones, dill og sitron, ikke noe særlig mere hokus pokus... Sprøstekt baguette ved siden av...mmm. Luksus!!! 



Så var det over til hovedretten. Vi fikk en supergod rett servert på påskeaften hos noen venner, denne fikk Wilhelmine oppskriften på, den er både god, lett og rask å lage. Egentlig så er den faktisk noe av det beste jeg har spist på lenge, den anbefales på det STERKESTE...dette er comfort food. Retten består av hel laksefilet med green curry sauce og koriander. 

Man lager den på følgende måte: 

-1 side laksefilet. 
-1 bundt koriander
-2 bokser med kokosmelk
-2/3 glass green curry paste 

(Det skal være curry paste fra et merke som heter Bali, eller Blue Dragoon, eller noe annen green paste som dere har tilgjengelig. Jeg har en jeg kjøper i en thaibutikk her i nærheten, det som er viktig er at dere smaker den til, så det ikke blir for sterkt...dere som liker thai green curry vet hva jeg snakker om...men det er bare å begynne i de små mengder så skal dette gå så bra. Jeg har også brukt en gul pakke med ferdig pulver som kan blandes i kokosmelken, bruk da 1 pakke..) 

-litt salt til fisken
-1 bunt asparges

Gjør som følger: 
Rens laksen for ben og skinn, legg filleten hel i en ildfast form. Strø på salt. 

Kok opp kokosmelken med currypasten, smak til, det er lurt å begynne med litt, for så å ta mere paste til den smakstyrke du ønsker...men man må ha i litt for å få god smak. 

Legg så hele korianderkvister oppe på laksefilleten, (det ser mye ut, men det blir sååå godt)

Hell over green curry sausen som du har laget. 

Sett så det hele inn i ovnen på 180 grader i 30 min. 

I mellomtiden steker du aspargesen lett i pannen, når det har gått 30 tar du ut formen og legger på aspargesen, la det hele stå i 10 minutter til. Voila, verdens beste fiskerett er klar. 

Vi serverer den med Basmati ris, limebåter , kald hvitvin og øl for den som liker det...dette er seriøst godt, enkelt og garantert en vinner!


Asparges fra Jeløya i Moss...


Dette smaker bare sååå godt...



Dette ble en koselig lørdag som ga litt energi til å ta fatt på nye utfordringer som har kommet til Wilhelminehuset...men Wilhelmine gir ikke opp, fremmad mars!!!!




13 kommentarer:

Unknown sa...

Åhhhh, nå blei eg sulten! :o)
Såg jo barra aldeles nyyyydelig ut!
Tippa dåkke koste dåkke med detta ja :o)

Og hærlige eggeglassamlingen du har starta da! Heldigvis ikkje så dyr hobby å gå på loppis ;o)

Kosa dåkke masse videre med kvelden og hils så masse te godeste brannmannen :o)

KLEM

Unknown sa...

Namaste lightening ja, tihi :o)

Det glømte eg å kommentere :o)
Blir nok litt pes og tungt å sende lamper i posten, men kanskje eg får solgt nåken på markedet. Eg har jo ikkje plass te alle sjøl ;o)

gult hus i svingen sa...

dette måltidet skal garantert lages, Wilhelmine:) Vi liker laks så godt:)

Vi hadde sjøkreps på fredag kveld, og blåskjell og krabbe og reker, mmmmmmm:)Det også:)

Eggeglass-samlinga er hypersøt, har noe av sorten jeg også, vettu;)

Utfordringeri huset? Har jeg gått glipp av viktig info her nå? Uansett lykke til:)

klem fra Trine:)
p.s fikk tak i stoffer på loppis i går jeg d.s

Brit Strikkenerd sa...

Tennen løper i vann. Dette såg skikkelig snacksi godt ut.
Eller likte jeg godt eggeglasssamlingen din, menge morsomme reroformer:)
Ønsker deg en deilig søndag:)

Petra / Popetotrora sa...

Ser underbart smarrigt ut!! Jag va sugen på frukost när jag gick in på din blogg men nu vill jag bra mycket hellre ha en hummer! :-)

Hämtade ut ditt paket igår. TACK! Det gula tyget är precis så fint som jag hade hoppats! :-)

Bente sa...

God søndag Wilhelmine - dette var mat for mons:) Takker og bukker for tips - dette skal prøves ut - disse smakskombinasjonene er sikre vinnere her hjemme også:)

Du og brannmannen vet å kose dere:)

Klem fra Bente.

RosMari sa...

Passet meg perfekt, for jeg har kjøpt en laksefilet til middag idag. Denne oppskriften skal prøves i kveld... Ha en strålende søndag!

PillePalle sa...

Deilig!
Klemmer fra PiPa

Mette sa...

Dette sa bare saa deilig ut. Hmmm... tom for kokosmelk i huset... Vel, det far skrives opp pa handlelisten for neste uke! Takk for tipset
klem Mette

Marianne sa...

det ser ut til at dere har hygget og kost dere masse sammen! herlig.
takk for kompliment på kjolen - det var ikke så vanskelig å få til og det tok heller ikke så lang tid. jeg klippet rett og slett av en topp, spratt opp skjørtet fordi det var så mye stoff i det, klippet på frihånd, sydde sammen, prøvde, sydde litt til, spratt opp litt, sydde enda litt til og så var den der. den er litt skjev bak, men så lenge du tar utgangspunkt i noe som allerede passer deg skal det gå ganske greit. lykke til og bare ta kontakt om det skulle være noe.

klem m

Anonym sa...

Pretty nice post. I simply stumbled upon your
blog and wanted to say that I've really loved browsing your weblog posts. In any case I'll be subscribing in your feed and
I'm hoping you write again soon!

Feel free to visit my web site - baseball hitting

Anonym sa...

Saved as a favorite, I really like your blog!

My site - hand pole saw pruner

Anonym sa...

Hello, i think that i saw you visited my site thus
i came to go back the prefer?.I am attempting to to find things to enhance
my website!I guess its good enough to use some of your concepts!
!

Here is my blog post: mazda rx7 twin turbo