19. desember 2010

Julebord på Strand for Wilhelmine AS


I helgen har Wilhelmine og Brannmannen hatt et eget lite julebord for Wilhelminefamilien AS. Det er en liten bedrift som består av to personer, en direktør; Wilhelmine og en daglig leder;  Brannmannen. Brannmannen er til daglig leder for det meste av de daglige gjøremål i huset, men Wilhelmine er den som lager virksomhetsplanen for bedriften. Et ekte julebord må man jo ha, og vi har nå feiret på
Wilhelmine har nå før jul så mange tanker i hodet, noe som førte til at hun glemte kamera, det var så dumt for interiøret på denne restauranten var kanskje det som var det beste ved det hele. Jeg måtte låne brannmannens mobil, så bildekvaliteten er litt så som så...jeg har også forsøkt meg på litt nymoderne saker, som polaroid effekt på nedlastingen. Når vi kommer inn i restauranten så er det først et lite koselig bakeri som man kommer til, der solgte de gode brød og kaker. Det var også påsmurte smørbrød som man kunne få kjøpt. Det var litt ventetid på å få bordet vårt, så vi tok en kopp te i bakeriet først. (Bildet over er lånt av restaurantens nettside)Masse fine bilder henger rundt i hele restauranten.

Slik ser det ut når man først kommer inn i restauranten.

Inne i restauranten var det mange små avdelinger, vi var ikke så heldige å få bord i det rommet hvor det var utsikt over fjorden, men ble plassert litt dårlig. Men vi var ved godt mot og satte oss godt til for å vente på maten. Det var virkelig et fint interiør, mitt i blinken for oss bloggere vil jeg tro. Industrilamper og litt parisisk stil over det hele. Det var et åpent kjøkken, så man kunne se kokkene lage mat. Tom Victor Gausdal var ikke der i dag. Det skal legges til at det bare er lunch på søndagene. Vi spiste en tre retters lunch, med julepreg. Prisen var 395,-.


Denne fine puten lå i en soffa i cafèen, bilder av ulike personer som kaker har blitt oppkallt etter.


Industrilampe, så fin, det hang så mange av dem overallt, skulle gjerne hatt en slik jeg asså.Bilde fra toalettet, det var malt inn en oppskrift på boller på en sort vegg.


Fra en av spiseplassene, det var en stor skjerm på veggen så man kunne se hvordan kokkene jobbet på kjøkkenet for de som ikke kunne se dem "live". Kult!
Når det gjaldt maten så var det ikke slik at vi ble helt stumme av begeistring, vi må ta høyde for at vi i dag bare spiste lunch, men det var noen små glipp her og der som gjorde sitt til at vi ikke fikk den helt store opplevelsen. Men det skal være sagt at jeg nesten kunne ha fått fast jobb som matkritiker, jeg er nok sikkert litt skeptisk...men ikke av den typen som klager hele tiden og klager til servitøren og sånn, nei da, tvert i mot, vi er superhyggelige gjester...men tar kritikken i bilen hjem...da blir alle retter gjennomgått og satt terningkast på, så i dag vil jeg kanskje si at Strand restaurant levde opp på stemning og interiør til en 6èr, mens maten var nok mere ned mot en 3, kanskje 4...burde nok smake middagsrettene før man satt noen endelig karakter. Men ikke for det, stedet anbefales, ikke minst for sitt fine bakeri og bra interiør. Kanskje kokkene også var litt slitene nå mitt opp i all julebordfeiringen. Wilhelmine finner alltid noe positivt!

2 kommentarer:

Mims sa...

Hællæ ;)

der skulle en ha vøri, skjønner jeg. Flott interiør - men synd med maten da...Syns dere fortjente et skikkelig julebord, må være slitsomt å sitte i ledelsen, hihi :)

kose deg, beste Wilhelmine :)

emblas-kanel sa...

Så lurt med et eget julebord for wilhelminebedriften !!! Synd at ikke maten var terningkast "høyere enn tre-fire", men det hjelper jo på at det er et trivelig sted.
Ha en fin mandag. Er hjemme et par timer for det har vært innbrudd på skolen jeg arbeider så vi måtte dra hjem igjen og får ikke komme inn før kl 1200.
Klem fra Eva