19. desember 2010

Petter og Lottes jul og julebakst
Husker dere Petter og Lottes jul, eller Tante Grønn, Tante Brun, Tante Fiolett og Onkel Blå. Det var et så fantastisk fint barne-tv. Jeg skulle ønske meg at alle de gamle barne-tv program fra jeg var liten gikk på tv på nytt. Jeg elsket å se på Tante Brun når hun stod på kjøkkenet sitt og bakte kaker. Hun var den som så mest snill ut syntes jeg, tante Fiolett var penest og mest forsiktig, mens Tante Grønn var jeg redd for. For ikke å snakke om Onkel Blå, han hadde jeg virkelig respekt for. Jeg har den gamle boken liggende fremme til jul.


Lørdag gikk med til kakebakst her i Wilhelminehuset, det har blitt mye baking i desember. Da var det krumkaker, berlinerkranser,bringebærkjeks og sjokoladeruter som stod på planen. Etter en dag på kjøkkenet kom alle kakene i boks.


Sjokoladeruter er en oppskrift jeg har funnet på TV2.no, fra Wenches kjøkken, de var veldig gode og enkle å bake. Krumkakene lager jeg ved å veie opp like mye mel, sukker og smør som vekten på antall egg jeg bruker. 3 egg gir en god porsjon. Ha i litt vann i røren så blir de sprøe og fine.


Ingen jul uten Berliner kranser, det er bare det at jeg ALDRI får de så gode og fine som mormoren min sine, hun hadde de beste julekaker og pleiet de som små skatter hele julen, ingen fikk forsyne seg selv av kakeboksene, kakene måtte legges sirlig opp på et pent fat og det skulle dekkes på til kaffe med det fineste servise. Hun kunne kunsten i å gjøre det så koselig. Nå i julen er savnet etter henne så stort.Etter den store kakebakedagen var det godt å sette seg ned i soffaen og se på tv og slappe av. Brannmannen hadde vært så snill og laget "snitter" til oss. Påsmurte brødskiver med godt pålegg, det var godt det. Nå er det tid for hekling, et rødt sjal er bestilt og er snart ferdig. Ha en fin advents søndag, i morgen kommer et innlegg fra vårt restaurantbesøk på Strand og tur til Oslo . Skal blir så spennende å se denne restauranten.


Brannmannen hadde gjort seg god flid med "snittene" sine, det var pyntet med dill og rødløk.
Kanskje han snart starter sitt eget cateringbyrå...??

"Blå lys catering, mat levert med fulle sirener..."

7 kommentarer:

Carina Dale sa...

Å ja, jeg husker denne serien ;-) Herlig!

Så flink du har vært. Julebaksten og de høye smørbrødene gjorde meg virkelig sulten.

Carina ;-)

Rosa sa...

Jeg husker!!! Ååååh, dette var gode barndomsminner det!:-)

Må si du stadig imponerer med kakebakingen din! Wow! Gleder meg til vi skal få satt i gang med den kokeboken jeg! Hehe...

Og du, er Brannmannen sikker på at han virkelig er på rett hylle sånn yrkesmessig?? :-)

Fin 4.søndag i advent til deg!

Klem, Rosa

Pia sa...

Jeg husker at jeg var litt redd for tante Brun...
Imponerende kakebakst!
Ha en flott søndag!

emblas-kanel sa...

Jeg har aldri bakt krumkaker, men har planer om å få gjort det i år - kanskje. Grei oppskrift, liker best kakeoppskrifter som går på vekt og ikke desiliter og sånt.
Ha en fin søndag.
Klem fra Eva

Mims sa...

Hei flinka :) Så godt å se at noen av oss er ferdige til jul :) Flotte illustrasjoner i den boka. Selv gleder jeg meg til tante pose og 3 nøtter til Askepott (på tv). Ingen jul uten!

Kose deg :)

Bente sa...

Hei - den svenske fargefamilien husker jeg også godt fra min barndom - syns også mest om Tante Brun - en som lager så mye god mat og nake så masse godt, må jo bare være snill:) Ganske mye Tante Brunpreg over dere i dag også - så mye herlig julebakst:) Her er det også en stor mat- og bakedag i dag - her forbereder mannen i huset lasagne til familemiddag for eldstedatter som blir 18 år på tirsdag - og så lager han sildesalat! Jeg baker julekaker/brød. Flinke disse mennene:)
Ha en fin søndag - spent på Strand-rapport.
Klem fra Bente.

Janet sa...

Har akkurat kjøpt den boka selv. Det var så koselig å se disse igjen. Skikkelig nostalgisk. Fint servise du har fått deg!