28. november 2010

Litt av Wilhelminestuen

Vi bor jo i et nytt hus, huset var et ferdig tegnet konsept som vi ikke hadde mulighet til å endre så mye på. Vi hadde tidligere bodd i et gammelt hus, og mange av møblene vi hadde var liksom tilpasset det gamle huset. Det ble brukt masse gullpenger fra Pippikofferten på IKEA den første måneden vi bodde i det nye huset og brannmannen skrudde hyller dag og natt. Det er ikke til å komme bort i fra at det gamle huset hadde en sjarm som man ikke finner i nye hus, men når man liksom er snart halvveis i  livet (ja, for man er vell voksen og sånn når man er  sånn ca 43???)  er det deilig å slippe å tenke på om taket holder ett år til og kjenne at det er varmt i alle rom selv om man ikke har løpt som en gal rundt hele huset med ved for å holde frosten borte.
I dag så det slik ut her i huset, brannmannen ligger langflat på soffaen og ser på sport, fy fasan så mye sport det er på tv...og ja, vi har tv, som står på på bilde...kanskje ikke kvalifisert for en boligstylist(hi,hi)


sport, sport, sport...åååå, jeg er lei det asså


Jeg kjøpte et gevir på en brukthandel i sommer til 30 kroner, det kom opp i går...tar sin tid her i huset.To bokstaver i et lite vindu.


Disse to små fikk flytte inn til advent, skaper lun hygge. Alt er så hvitt her i huset, må få lurt brannmannen til å male en vegg her og der snart...


Jeg har så lyst å henge opp disse bildene snart, kjære brannmann om du leser dette så hent en spiker og hammer nå...så bare gjør vi det!


Wilhelmine samlet en tid på kunstglass, ett glass ble kjøpt hver lønningsdag, bare elsker disse fargene.
  Bildet får ikke helt frem glassene som jo liksom er meningen, men her kom litt av verandaen også gitt...Litt adventspynt har også sneket seg inn...

Ha en fin uke alle sammen, nå skal vi kose oss med Kasparas adventskringle og tenne det første lyset sammen med Georg Jensen, adventstaken vår...det gjelder bare å finne den nå da...

12 kommentarer:

Nina sa...

Åh - yummi yummi - den middagen du serverte i helgen så bare helt fantastisk ut. Kjenner jeg nærmeste begynner å sikle til tross for elendig matlyst for tiden. Jeg blir aldri lei den potetsalaten. Og så blir den aldri helt lik - noen gang. Man tager det man haver.

Mannen og jeg har et motto som heter: Man får det man betaler for - for det gjelder i de fleste tilfeller. Kjøper man billig, sitter man plutselig med skjegget i postkassa - selv om man selvfølgelig kan være heldig.

F.eks - Jeg spurte datteren for litt siden om hun ikke ville ha et par Uggs vintersko. Jeg erså frossen sjøl - så jeg betaler hva det måtte være bare for å vite at ungene mine ikke fryser form ye på beina. Det er kvalitet sa jeg (tror jeg) - mer enn disse billigvariantene. Vilde syntes de ekte Uggsene så så VARME ut (krise skjønner du), så hun kjøpte heller et par fake - til et par hundrelapper. 30 dager seinere gaper de på alle steder de kan gape. Og nå skal jeg mase om at hun kjøper seg et par dyre sko ;). Billig blir fort dyrere.

popetotrora sa...

Kul att se lite bilder från ert hem! Ser ut som ni har en riktigt härlig uteplats! Kan tänka mig att det är härligt där på sommrarna! :-)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann..
koselige bilder fra hjemme hos deg..og så nyydelig det bilde på veggen...
takk for dine varmende ord..blr så gla av det...
ha en kooos kveld..er gla jeg er hjemme etter 7 timer ute i et forykende vær..:)
klem klem

PillePalle.... sa...

Nytt eller gammelt....
Synes, atmosferen i huset ditt er kjempeflott og koselig. Jeg bare digger sånne glasshyller i vindu. Det er ikke så vanlig hos oss, men har sett det i Norge flere ganger. Ha en fin adventskveld.Klem, PiPa

Kaspara sa...

Hei Wilhelmine
Hi,hi... kjenner meg litt igjen med ved og fyring og å prøve å få det så varmt som mulig i et gammelt uisolert hus....
Sikkert deilig og stor komfort i nytt hus! Mange fine detaljer hos deg. Jeg elsker slike store gevir og 30 kr. var sinnsvakt billig. På Home & Cottage koster denne størrelsen 1000 kr.
Og så fiiine bokstaver! Me like,.
Fint med panel på veggene også.. og her i huset er det også mye sport på skjermen, mest fotball.
Så gøy at du bakte adventskrans!
Ha glade førjulsdager!
Klem fra Kaspara

Bente sa...

Hei - så hyggelig og lys stue:) Deilig med nytt hus som fungerer - vi bor i et totalt upersonlig rekkehus fra 1980 - en tid der alt skulle bygges så rimelig som mulig - ikke veldig sjarmerende. Men - men ...
Mange fine ting dere har - jeg liker så godt den kubelysestaken til Mogens Lassens - lurer litt på om jeg skal lure meg til å kjøpe den sånn en gang før jul - da ingen likevel merker hvor mye penger som forsvinner hit og dit ....;)
Ha en fortsatt fin kveld - klem fra Bente.

Andregasellen sa...

Heisann:)
Så artig å se hvordan du har det i heimen:)Jeg digger det geviret, for et KUPP da mann!30 kroner?Ojoj.
Morsomt å se det Anna Ancher-bildet du har der, jeg får helt flashback til sommeren.Vi bruker nemlig å dra til Skagen hver sommer, lillesøster og resten av familien er med.Vi går alltid i Skagen-museet, og Anna Ancher er jo et fast innslag der - hun er jo en genuin Skagenmaler:)
Ha en finfin søndagskveld!

Mims sa...

Hei, så koselig å se bilder fra stua di :) kjempefint! Tenk at du fant gevir til 30 kr!!!!!!! Her er også huset fyllt av IKEA, syns det funker når jeg blander det inn med andre ting.

Ha en nydelig kveld, vi blogges :)

giraffmamma sa...

Høres ut som oss det der, byttet ut et gammelt hus med noe nytt. Nå har vi bare et gammelt sommerhus og det er mer enn nok! Deilig å bo i nytt, kan bruke tida på ommøblere istedet for husflikking :) Nok å holde på med husgreier i ferien..... Så fint du har det. Funker det med sånne hint til mannen på bloggen? Jeg har lært av Barbro at julegavehint funker ;)

gult hus i svingen sa...

så fint du har det hjemme hos deg:) Og tenk, vi har glasshyller med kunstglass begge to:) Artig:)
Jeg har kommet til det punkt at jeg henter hammer og spiker, drill og skruer og "klæsker" opp bilder selv:) På den måten slipper jeg å vente på og mase på mannen i huset:) Og vet du, det går helt fint:) Det blir riktignok ikke brukt tommestokk og vater når jeg trør til, men who cares?
Må nok bake Kasparas adventskringle i morgen:) Idag skal jeg til tannlegen:)
Ser jeg er 10 år eldre enn deg:) Men alder er kun ett tall,"sei dæm:)"

Du store alpakka for et måltid du har stelt istand i innkegget under:) Spyttkjertlene mine arbeider akkord nå:)

Ha en flott mandag:)

Klem fra Trine:)

Mette sa...

ja, endelig er det advent! Synes det er den beste tiden pa hele aret! Den kransen sa bare skikkelig god ut... ;-)

ha en fin adventstid!
klem mette

ida sa...

Så fin stue dere har! Og tusen takk - ha en fin uke du også:)