4. desember 2010

Sara Bernard

I dag har den eldste Wilhelminedatter og Wilhelmine bakt Sara Bernhard. Det er de godeste julekakene den eldste Wilhelminedatter vet om og hun begynner allerede tidlig i november å spørre om det ikke er på tide å bake disse små konfektene. I år skulle hun selv stå for baksten, mens jeg skulle være den som vasket opp, målte opp sukker, smør etc...*kremt...kremt*...for dere som kjenner Wilhelmine så vet dere at dette ikke er så lett...men jeg klarte meg ganske bra i dag, kakene ble både påbegynt og sluttført av Ulrikke. Oppskriften er som følger:


Deilig sjokoladekrem sprøytes på i topper oppe på kakene.Vi pyntet dem med små sukkerperler jeg har kjøpt i England, men man får også kjøpt disse i velassorterte butikker og hvor man selger kakepynt etc. Det er viktig å drysse på perlene med en gang man har dyppet kakene i sjokolade....noen kaker fikk snøkrystaller på seg også...slik kunne vi ha holdt på i timevis, funnet frem ulike sukkerpynt og dekorert...vi er rimelige flinke til å skryte av oss selv underveis...og syntes at allt er så søtt. Under slike dager er brannmannen sin rolle kun å være smakspanel...en rolle han faktisk er ganske bra på. 


I morgen er det 2. søndag i advent...hvor tiden går, ha en fin adeventsøndag alle sammen.
16 kommentarer:

Unknown sa...

Åhhh, ser godt ut!
Dei fekk eg lyst te å prøva å laga :o)

Som så møkje aent du vise fram ;o)
Får lagre den og eg då vettu.

Håpe det gjekk bra med julebordet forresten. Såg ut te å værr litt av ein jobb det og gitt.

Ha ei aldeles strålande helg videre snuppa :o)

Nina sa...

Sarah Bernard er en lekkerbisken som ikke ligner grisen ;). Men jeg har kun fått den servert. Ikke laget selv.

Og så dagen etter julebordet på jobben ;)?

Fikk veldig lyst på pinnekjøtt da jeg leste innlegget ditt i går - og har smågått og tenkt på det hele dagen i dag. Mmm.

Supersnuppa sa...

Utrolig, men sant. Jeg fikk faktisk lyst til å lage slike selv også. Tror nok brannmannen her i huset kan tenke seg å smake slike til jul! De så skikkelig lekre ut!

giraffmamma sa...

Mmmmmm de så deilige ut! Jeg har satt pepperkakedeig, mamma og pappa kom hit i dag så i morra stiller vi mange opp til baking! Kjekt! Vi trenger noe annet å tenke på i disse dager, gjøre kjekke ting sammen er bra. Og blogging, det er utkobling og kjekt :) Ha en finfin søndag!

Anonym sa...

Mmm... Sarah Bernard er en av mine favoritter også!! Helt fantastisk smaksopplevelse i en liten munnfull! Jul og nyttår og bursdag på èn gang :)

Marit

Bente sa...

Mmm - disse ser da fantastisk gode - hadde tenkt å bake slike i fjor, men så ble det ikke noe av. Kanskje jeg skulle hive meg rundt å prøve i år - vi er jo så glade i å bake her i huset. Dersom man kan (? - det er ofte litt vanskelig for oss!) å ikke spise om alt FØR jul - kan de oppbevares og holde seg godt framover mot jul - kaldt, kanskje?

Ha en fin-fin søndag - her kom det endelig masse snø)
Klem fra Bente.

Marit sa...

Åh, det er de mest fantastiske små kakene som finnes. Sååååå gode :) Yum.

Skjerstad sa...

MMM :) I Å være inne i Wilhelmine bloggen er en fantastisk reise i matverdenen ! Disse har faktisk ikke jeg smakt ! Notert er de og de skal prøves, for de ser ut til å falle i smak hos meg :)

Ha en fin søndag
Hilsen Godmatrævva :) ( vi sier det i Trøndelag om folk som er veldig opptatt og glad i mat ;)

Pia sa...

Åh, klarer du å lage sånne sjøl?!! Og så lekre de ser ut!
Jeg bestiller sånne hvert år jeg, de smaker jo nydelig!

gult hus i svingen sa...

herrlige konfektkaker:) Lager kanskje, får høre med bakesjefen, 16-åringen:)

Søndagskelm fra Trine:)

Mims sa...

Hei, ååå ser farlig gode ut! Fikk en stoor boks med disse av min svigerinne. Jeg puttet alt i fryseboksen for å spare de til jul - men endte opp med å spise de i frossen tilstand. Er det mulig? Er visst en skikkelig godtegris :)

Ha en fin kveld :)

Tøvsjur sa...

Hei på dæi!
mmm de her aå jo bare helt farlig gode ut.
Som et lite smykke på fatet jo!

designhund sa...

å himmel så flinke dere er!!!!
Ser helt nydelige ut!
Klem fra Tone

Li/Småtingene sa...

Mmm.. Disse så supergode ut! Nå som jeg har begynt å bake (eh...), kan det faktisk være at jeg prøver meg på disse! Tusen takk for oppskrift!

Marianne sa...

o lala, det så farlig godt ut =) SKulle gjerne tatt en smakebit =)

Bruk gjerne den lille tre ideen, kan nok ikke kalles min, men koselig er det visst!! Morro, kanskje vi var innom Søstrene Grene samtidig i dag, hvis du var der i dag da riktignok =)!?

Ha en god uke på videreutdanning!! Og en koselig førjulstid =) Hilsen M

ida sa...

sukkerperlene var lekre, skal prøve å få tak i noen på mitt neste londonbesøk. ha en fin kveld:)