17. september 2011

An apple a day...hekletips.

"An apple a day"...høsten er epletid, når jentene mine var små så bake jeg eplekaker og kokte eplemos som vi proppet fryseren full med hver høst, det er ikke så mye koking av eplemos nå for tiden...men du og du som jeg lengter etter tilslørte bondepiker...mmm, det er godt det.

Jeg har heklet noen søte epleholdere som jeg har funnet oppskrift på i Mollie Makes, mitt favoritt blad for tiden. For dere som ikke har oppdaget det så kan det også bestilles på nettet, det har så mange fine tips og er vintage retro bladet over alle blader. Lørdag betyr loppis og god mat på kvelden. Siden Fabian og Wilhelmine er alene i kveld, så skal vi lage kylling tikka masala, rett fra Toro posen, den er faktisk god, med mango chutney og basmatiris koser vi oss veldig. 

Fabian er ikke så begeistret for loppis, men jeg fikk lov å reise en time alene...det ble en liten fangst, jeg viser bilder senere. Jeg fant bla et fint vatteppe, nå ligger det i vaskemaskinen og suser rundt. Tre fine "applecosy" ble til i går kveld, de går fort og lage, kanskje en fin vertinnegave også for dem som har "allt". Ha en god lørdag videre alle sammen, kanskje jeg skal bake en eplekake...har dere bakt noen ennå?


Jeg blir så imponert av meg selv hver gang jeg fotograferer noe på hvit bakgrunn...sjekk eplebilde a...

Jeg har brukt rester av bommulsgarn og pinne nr 3. Jeg la opp 4 masker, økte til 9, for så å øke til 18, ...resten gikk litt på frihånd...men man finner nok oppskrift om man googler "applecosy"
Så søte syntes jeg...forresten denne Rosendal kokeboken er superduper...

12 kommentarer:

HeppieHermpie sa...

Hey! Thanks for your fine words! Thanks for following my blog! I still was looking on your blog :)) because I saw the book from Dottie Angel!! Oh, it is sooo nice! So her! And so much pretty, nice, beautiful things!
Yesterday it was my best girlfriends' birthday and she've got this book!! She is so happy with it!!
Have a nice weekend!
Many greetings from Holland!! Herma
And I go to follow your blog too!!

Anonym sa...

Så utrolig søte disse var da. Må lages i nærmeste fremtid. :-D Og takk for tips om bladet Mollie Makes, det så jo kjempeinspirerende ut. Elsker gode tips! God helg til deg.

AvMeg sa...

Morsomt med epleholder :-)

Barbros lille atelier sa...

Åååå, så skjønne de var!! Har aldri tenkt på at det gikk an å hekle, eller at det i det hele tatt var noe jeg trengte, men det er klart jeg trenger heklete epleholdere:-) Du har vel ikke tilfeldigvis et par til salgs??

Klem

Petra / Popetotrora sa...

Så himla sött!

Hjertedamas blogg sa...

He-he, de applecosy-greiene var da søte:DDDD Selv fikk jeg aldri frekventert dagens loppemarked, snufs, snufs. Møtte opp med godt mot og ny kvessede albuer, men motet forsvant med folkemengden. Gav opp, og gikk bort til møbelavdelingen i stedet. Etter å ha ventet en halvtime, fikk jeg beskjed om at for å handle møbler, måtte man stelle seg i den laaaaange køen, gå inn i de små rommene i underetasjen, og gå opp i kirken og komme ut på gårdsplassen. Jeg kjente det røkket i langfingeren min, men gikk tilbake til gubben i stedet, som satte tålmodig å ventet i bilen. Så drog vi på caravanutsilling i Lillestrøm og bestilte oss et helårstelt i stedet:DDDD Sånn kan det gå, når man ikke makter folkemengder og små rom. Dårlig kombinasjon, når sjela ikke makter det. Ha en flott dag:DDD klemz Grethe

Tevanga sa...

Hei

Kom du deg endelig på loppis?? Og så vatteppe da gitt! Har nese for dem du. Jeg har også vært på loppis i dag, men det var dessverre ingen god opplevelse. Makan til oppførsel på folk er det lenge siden jeg har sett. Det haglet med dårlig folkeskikk, munnhuggeri og spisse albuer. Huff, jeg måtte hjelpe en stakkars eldre dame som satt og skulle ta imot penger i tøyavdelingen. Jeg tror det var like før folkemengden åt henne opp! Hun ble så glad, så glad for litt hjelp. Kanskje det var derfor jeg fikk tidenes fineste pute for bare 25 kroner? Nei, jeg må nok krype til korset og bekjenne at jeg foretrekker bruktbutikker.

Klem

Tevanga sa...

Ja, jeg var også på Gressvik. I de gamle postlokalene. Var ett til i området, men jeg orket ikke mer loppemarked jeg. Synd jeg ikke gikk meg på deg i dag også da :-) Vi kunne ha vært gode eksempler sammen :-)

Loppedilla sa...

Endelig loppis på mæ også! va du i Stokkehallen? Fine bilder og morsomt påfunn.
Eplekake hørtes godt ut.. kanskje det e det æ skal gjøre idag?? + male bordet æ fant på loppis:) ha en fin fin søndag

SophieSweetVintage sa...

These are so cute! Perfect for the upcoming season :) I'll follow you too!

Xx

Den gode feen sa...

Så skjønne eplehaldarar du har hekla, og så koseleg det høyres ut med bloggcafè og bloggloppis. Hadde eg berre budd nærmare, skulle eg ha vore den første i køen :)

Lurer på om du gidd gjere meg ei teneste. Mollie makes har spurt meg om å få bruke eit av mine bilder i magasinet sitt. Det er frå inni leikehytta, og den store sjiraffen Herr Fe laga står opp etter veggen. Dersom du ser dette bildet i eit av magasina, kunne du då vere så snill å knipse bilde av dette og sende meg? Hadde i så fall blitt superglad, diger klem frå Linda

PS! Lukka til med cafè og loppis førebuingar

Maleriet fargehandel sa...

ååååhhh.... de var fine! Diggerrem!

mvh Heidi