7. september 2011

Nye lysestaker med spraylakk, del 1

Hei til alle og tusen takk for alle de fine kommentarene jeg har fått for trådkurvene og takk til min gode nabo som lærte meg dette. Jeg strevde litt selv i starten, men fant en link på nettet som ga god forklaring på hvordan man lager kurvene.
Linken kommer her til dere som har lyst å lage en, det er godt forklart:  Kurv av tau.

Over til Wilhelmines spraylakkeringsverksted.
Det gikk heldigvis bra, det ble ikke rosa stue, men jeg flytter meg ned i kjelleren...tror det er best. Jeg har flere gamle messinglysestaker fra den bonderomantiske tiden min, hvor vi hadde Peer Gynt tapeter på veggen og puter med gamle mellomverk i en stor lutet treseng. Da var det messinglysestaker på bordet og kobberkjeler som skulle stå fremme. Tenk så mange lysår det føles ut siden den gang da...nå er det hvitt, retro, farger og gamle vattepper som fanger min interiør lyst. 

Det er godt å se at de gamle messingstakene kommer til nytte. Fine blir de også med denne flotte lakken i alle mulige fine farger fra KEM. Tipset om nettbutikken fikk jeg her i Blogglandia, de koster ikke så mye heller, 44,-kr pr boks. Jeg så på interiørmessen i Lillestrøm at RICE, House Doctor og Bloomingville hadde masse av disse fargede lysestakene nå i sin høstkolleksjon, de fleste var da hvite. Rice har noen fine i turkis og mintgrønn med fugler på, jeg har lyst til å spraye noen kandelabere også pynte dem med retrostoff fugler som jeg har sydd, det får bli i spraylakk innlegg del 2...


Ferdig resultat, nå er det bare å finne frem flere og spraye på..., tror det er viktig å spraye flere tynne lag, Wilhelmine klarte selvfølgelig å få noen som ikke ble så bra...med maling som rant litt og slik...men øvelse, øvelse...og messingstaker har jeg helt klart nok av...men tenk om de plutselig kommer på mote igjen da...uff, nei, det kan de vell aldri gjøre...hi,hi


Ny skål fra House Doctor


Boken dere ser over her heter Loppisliv og Lemonad, den er så koselig, anbefales for dere som ikke har den, jeg har blogget om den tidligere. Ha en fin onsdag kveld og igjen takk for alle kommentarer, jeg blir sååå glad i dere alle sammen...


10 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

For en lekker lillafarge! Lysestakene ble kjempefine!

Maria sa...

Underbart tyg!

Oline Art sa...

Hvor er de blevet fine lysestagerne - De passer da perfekt sammen med den fine skål fra House Doctor

Petra / Popetotrora sa...

Ljusstakarna blev hur fina som helst! Gillar verkligen den fina lila färgen!

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Så fine de ble og hvilken nydelig farge du har valgt. Lilla er fint!

gult hus i svingen sa...

Nydelig lillafarge:) Liker det stoffet jeg altså, står så fint til stakene:) Nei, messingstaker kan aldri bli på moderne igjen, jeg har sprayet noen gule og noen svarte:)

Klem fra Trine:)

Unknown sa...

Så fiiine de blei!
Aldeles nydelig lillafarge. Løøøv it! :o)

Takke for så gode ord og da vennen :o)
Har tenkt masse på deg og. Synd det ikkje passte når eg kjørte forbi fra Sverigeturen, men me komme nok te å treffes igjen tenke eg, du vår alles solstråle :o)

Knuseklem

3prinser sa...

Fiiiine :) tror jeg ga bort alle mine messinglysestaker for noen år tilbake... buhu :( må nok finne noen på lopps og spraylakke - de blir jo så lekre!

Julia Runge sa...

Hvor er de bare blevet fine! Har også et par stykker jeg gerne vil male. Skal bare lige vælge farve ;o)
Hvor meget maling har du ca. brugt til de 3 lysestager? Begge bøtter?

Marit sa...

Åh, fiiiiine.