2. februar 2011

Mamma, jeg har så lyst på vaffler!!

Klar tale fra Wilhelminesønnen:
"Mamma, jeg har så lyst på vaffler...kan vi vær så snill og lage det, please?"
Da er det bare å ta frem vaffeljernet og sette i gang. Jeg husker at mormoren min lagde så gode vaffler, hun brukte rømme og fløte i røren, men uansett hvor mye jeg prøver så blir mine aldri lik dem hun laget. Hun klippet hvert hjerte opp og la de pent på fat, med hjemmelaget bringebær syltetøy og rømme var det alltid fest hos henne. Når vi var små hang vi rundt henne hele dagen på gården hun bodde, jeg kan bare ikke tro at hun hele tiden var så snill. Hun hadde masse barnebarn som bare elsket å være hos henne og vi var ganske så "kravstore". Vi jentene ville bake og hun var aldri lei å be, det ble mange rare kakavarianter når vi skule gjøre allt alene, tenk så god tålmodighet hun hadde. Vi fikk også lov til å bruke symaskinen, en gammel Singer maskin som måtte styres med en slags jernstang ved hjelp av kneet...hm...tror det var slik. Den var elektrisk i allefall og det var stas, men veldig farlig for små jenter...men vi sydde i vei. Mest av allt husker jeg en stor boks med knapper...jeg bare elsket disse knappene og det ble laget mye dukketøy med tråklesting og knapper. Små skjerf ble strikket av små barnehender og mormor var alltid rundt oss når maskene fallt ut. ÅÅÅ som jeg savner henne, min kjæreste mor Margit!
Jeg håper at lille Fabiansen får like gode minner av Wilhelmines vaffler...selv om  jeg irriterer meg grønn over at jeg får ulik røre hver gang...får liksom ikke sånn sprø-myke-søte-perfekte vaffler...men vaffelpressa går videre og Fabian koser seg, så da er det nok godkjent...På en vaffel får han lov til å ha Nutella med banan...vi pleier å spise slike crepè på ferie nemlig og da koser han seg veldig.
Ha en fin kveld alle sammen!


17 kommentarer:

FruHellstrøm sa...

Mmmmmm :) Ser kjempe godt ut :)
Og det er jo alltid sånn at man får det ikke helt likt til det man husker fra man var mindre :)
Men Fabiansen synes sikkert de er verdens beste :)

Kose dere masse:)
Klem Tina

Hildemor sa...

For et koselig innlegg.
Vaffler er knallgodt, såg ekstra godt ut med nutella og banan:).

Klem Hilde

Taratei sa...

Det er så kjekt å lese sånne gode historier som du deler med oss , det vekker minner hos oss lesere også. Og vaffler er bare veldig godt - ps. jeg klarer heller ikke å lage sånne som min mormor lagde -også det herlige rørte hjemmelagde syltetøyet . Men en ting skal vi ha - vi prøver i allefall:)))

Unknown sa...

Næmmen så harligt!
Eg ane at hu har ein stor del av æren for din kreativitet og matglede :o)

Neste innlegg blir om bloggtreff, for nå har me vel så mange detaljer som me trenge tenke eg :o)
Ikkje overraska øve at du vil bake litt ;o)

trinesoehest sa...

Uuuuhhhmmmm! Vafler!!! Nu får jeg sådan lyst til vafler også. Jeg må straks få fingrene i et vaffeljern!
Tak for besøget på Søhesten. Du er velkommen til enhver tid! Skøn blog du har her også. Glæder mig til at følge med!

Solstrålå sa...

Nydelig innlegg!
Vafler er godt.
Goe klem fra Sol

Kisser Laptern sa...

Uhm, den model kendte jeg ikke: Nutella og banan. Skal prøves ved lejlighed.

Glædelig torsdag.
Kirsten

mymlen og my sa...

Hei til deg, så koselig at du fant bloggen min. Det er alltid hyggelig med nye følgere. Veldig fin blogg du har, her skal jeg ta meg en liten runde.
Så fint du skriver om barndomsminner, det er slike besteforeldre som gjør livet rikere, og slik ønsker jeg også at mitt barnebarn skal huske meg.
Ha en fin kveld, mange hilsen fra Mymlen.
Jeg legger meg til som følger hos deg.

Duse Pasteller sa...

så koselige bestemorminner***
jeg hadde også en bestemor som var sånn, med grått oppsatt hår og blomstrete bestemorkjole. hun laget de deiligste pannekaker! og hun var så snill at hun t.o.m lot meg klippe seg!!:O det var beg på min frisør-karriere;)
flott innlegg! og vaflene din ser da riktig så gode ut, nammmm!!

klem
Duse Pasteller

Bente sa...

Hei - så gode minner - min mormor lagde også verdens beste vafler:) Det så godt ut med Nutella og banan - det hadde nok slått an på denne hjemmefronten også!

Ha en fin helg - klem!

giraffmamma sa...

Mmmmmmmm vi hadde vafler til kvelds i går, deilig :) Med seks pers i huset er det vanskelig å få en stabel, vi spiser unna etterhvert......

Re-dizain sa...

Helt underbart mumsigt det ser ut! Dessa väcker sockerbehov:) Ha det bäst

gult hus i svingen sa...

vafler er godt, vi har en sjelden gang vafler til kveldsmat her i huset:) Da liker jeg best vafler med smør og sukker, mens resten vil ha jordbærsyltetøy og rømme:)
Husker vaflene hjemme hos oss, vi hadde støpjernsvaffeljern som lå på kokeplata:) deilige vafler med mye vaniljesukker:) Mine vafler blir heller ikke like gode, men det finnes da heldigvis oppskrifter:)

Herlig helg til deg og dine fra Trine:)
Klem

Unknown sa...

Nå har eg laga innlegg :o)
Og nå snakkes me jo snart og ;o)

Ha ei aldeles fortreffelig helg, søte du!

Trine Cecilie sa...

Åh jamen dog, sikke lækre de ser ud. Gid jeg havde et vaffeljern ;-) Fin blog du har!

emblas-kanel sa...

Mmmm, vafler er godt! Ja, det hadde vært artig å treffes på bloggtreff, men det er litt langt fra Narvik og ned.
Synes heklesjalene dine er virkelig lekre, har tenkt å prøve meg på et par heklesjal også for de 11 sjalene i 2011 kan også være heklet. Prøvde å legge en link til den søte tekanneskjuleren du har laget, men det går ikke an å legge link til et bestemt innlegg fra din blogg. Eller kanskje det bare var akkurat det innlegget.
Ha ei fin helg Nina og så artig å se bilde av deg. Du ser akkurat ut sånn som jeg hadde sett deg for meg. :-))
Klem fra Eva

Brekk sa...

Hei hei, tusen takk for koselig kommentar inne hos meg.

Ingenting er som gode barndomsminner! Virkelig fin blogg du har, gleder meg til å følge deg videre. God lørdagsklem til deg.