9. august 2011

Hallongrottor, de beste bringebærkaker

Regnvær betyr baking, Wilhelmine har ikke blitt en matblogg...selv om det kan se slik ut for tiden...men det er bare det at i helgen regnet det stup i ett, og da er baking en fin syssel. Hallongrottor er en ny favoritt her i huset. I et matblad fra Sverige fant jeg denne gode oppskriften, man finner mange på nettet også. Kakene er bare så gode og lette å lage, de er like søte å se på som de smaker godt. De gjør seg så godt på kakebordet. Svenskene er så flinke til dette, sin fika og kafferep. Om du har lyst på noe godt til kaffen så er disse et godt valg, skal love deg at alle i huset vil elske dem...brannmannen spiste et ukjent antall under en fotballkamp på tv...hi,hi Selv så kan jeg jo ikke spise disse syltetøydrømmene, men jeg koser meg så mye med å bake og med skoleferie og brannmannen så går det unna i en fei her i huset. 

Oppskrift: 

200 gram mykt smør
100 gram sukker
2 ts vaniljesukker
270 gram hvetemel

1 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy du liker. 

Pisk smør, sukker og vanilijesukker lyst og luftig. 
Bland inn melet og pisk det sammen så det blir en smuldrete masse, kna så deigen sammen med hendene til den samler seg. Ha den over på bakebordet med litt mel, del deigen i 2, trill den ut til lange pølser, del opp i 3 cm stykker, form dem til kuler, legges i papir muffins former, lag en fordypning i midten og fyll på med bringebærsyltetøy i gropen. 

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 min, følg med så de ikke blir for brune. 
Dette er en ypperlig god vertinnegave også, legg noen i en søt boks eller en kurv...legg ved oppskriften for det vil du sikkert bli spurt om...


Hallongrottor i min søteste IRA boks under her...jeg vil åpne en cafe jeg...en liten egen Wilhelminecafe hvor jeg kan stå å bake slike søte små hele dagen, med respateks bord og gamle stålrør stoler...ni-timen på radioen og broderte bilder på veggen...i beste retrostil...tenk om noen bare liksom sendte meg en million..., da hadde jeg startet opp i morgen...hvis jeg bare hadde klart å lage sånn ekte cafe latte og greier da...men det har man kanskje ikke på en retro cafe? Da er det vell kjele-kokt kaffe som gjelder...også Solo...å, deilige drømmer. Ha en fin dag kjære bloggvenner...frem med bakebollen! 


16 kommentarer:

Stilleben sa...

Takk for hyggelig kommentar hos meg. Og takk for at du raust deler med oss herlige oppskrifter. Disse bringebærkakene må jeg bake. Bloggtur til Husflid, å ja, det hadde vært artig. Damen hadde gjort god butikk da! Ha en fin dag. Klem

Skjerstad sa...

Jeg drømmer med deg Wilhelmine :) :) Retrocafè med kaffelatte høres helt perfekt ut ! Og med disse søte bakverkene dine .... Det hadde vært drømmen å besøke ... en dag Wilhelmine ;)

Klem fra Janne

kariogjon sa...

Det var en oppskrift å prøve seg på, men er det ikke noe hevelsesmiddal i oppskriften?

Mette sa...

Takk for tipset! Regner med det blir utprovd snarest ;-)

ReVinyl sa...

Nam!
Jeg kommer i kaffeen din jeg ;)

Anonym sa...

Så utrolig gode de ser ut, får helt vann i munnen. Må prøve ut den oppskriften. Jeg har også en drøm om en café med mye godt i. Kanskje vi skal slå oss sammen? Ha en deilig dag ;-)
Klem fra Caza

The Smiths sa...

De ser veldig gode ut. De skal jeg lage en dag snart. Takk for tipset=) Og den retrokafeen hadde vært koselig å besøke. Men kaffelatte syns jeg kan høre med uansett hvor nymotens det er, hehe. Klem

Anonym sa...

Nammm.. det så virkelig godt ut!
En riktig god oppskrift man må prøve.. ;)

KLEm

Petra / Popetotrora sa...

Oh, så söta kakformar! :-)

Lise B sa...

Disse vil jeg også prøve, har forøvrig funnet en annen bringebærkake i svensk blad som jeg vil dele en dag. Men jeg stusser også på manglende hevemiddel, ikke en gang egg?

Eple sa...

Den kafen hadde jeg mer enn gjerne besøkt :)

Nina sa...

Åh - jeg er så kakesugen. Vurderte å begynne å bake muffins nå - men jeg er for trøtt - så søthungrig har jeg nå inntatt sofaen. Skulle du fylle opp din egen fryser, er du hjertelig velkommen til å være hos meg noen dager og fylle opp min også. Disse så skikkelig yummi ut.

Kine sa...

Nam, disse skal jeg prøve meg på...i morgen :))
Og jeg tror nok jeg hadde vært stamgjest på kafeen din, det høres bare såå koselig ut :)

emblas-kanel sa...

Disse så bare helt herlige ut. Tror også jeg ville vært stamgjest på din kafe :-)
Ha en flott kveld.
Klem fra Eva :-)

Tevanga sa...

Å, jeg drømmer med deg. I min drøm har jeg et par gode kompanjonger som kan masse om baking og regnskapsføring, og hva skal jeg så gjøre? Innrede, lage kaffe latte og cappuccino (bør kunne læres…), og alt annet som må til for å få hjulene til å gå. I min cafe kan man gjerne handle litt brukt også. Og kanskje holde strikkecafe innimellom? Sånn at jeg kan få lært denne forbaska strikkekunsten også! Men det var den millionen da.. Og litt godt gammeldags mot. Uansett skal jeg teste hallongrottene. De ser farlig gode ut, og jeg syns det er så trist at du ikke kan spise alt det deilige du lager.

Klem fra Tevanga

Lotta - en kaka i ugnen sa...

Vilka fina, de ser så goda ut! Och fina formar också :) Hallongrottor är en favorit hos mig!