20. desember 2011

Saffran skorpor fra Leilas kokebok

Søndag ble bakedag, ny runde med Lussekatter etter Fabians ønske og Saffran skorpor etter Leilas kokebok "A piece of cake", det er en bok jeg bruker ofte. Saffran skorpene var enkle å lage, ikke noe pisking eller kompliserte saker med smør og sukker hvitt. Bare blander sammen allt. Det var så julete smak på disse så godsakene, de gjør seg så fint på et Norgesglass som vertinnegave. 

Oppskriften er som følger: 
100 gram smør
1 gram saffran
2 egg
1,5 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
5 dl mel
1,5 dl hakkede mandler

Smelt smøret sammen med saffran, hel det over i en bolle. Ha i 2 egg og pisk det hele lett sammen. Ha i de tørre ingrediensene og bland det hele til en deig. Form 3 lengder som legges på et bakepapir og stekes i ovnen på 175 grader i 25 min, ta så ut kakene og skjær dem i 1 cm tykke skiver.  Sett ned varmen på ovnen til 125 grader og tørk de skårne kakene i 15 min. 
La de bli helt avkjølte før de legges på glass eller i boks.Det smaker virkelig jul av disse små gode kakene. 2 kommentarer:

Tevanga sa...

Mmm! Disse hadde sikkert vært en hit sammen med en kopp te eller god kaffe på kafeen du går rundt og drømmer om :-) Jeg hadde definitivt kjøpt to stykk.

Sees på nyåret :-) Klem fra Tevanga

Henriette sa...

Ser kjempe gode ut!! Smaker nok utmerket med en god kopp te! Disse må jeg prøve å lage. Klem klem :)