24. februar 2012

Berlin, del 1.

Hei på dere, da er Wilhelmine hjemme fra en lynvisit til Berlin sammen med Wilhelminedøttrene. Det var så koselig å være på tur med jentene mine, vi koste oss hvert minutt. Det tok litt tid før vi klarte å orientere oss i byen, men når vi vell hadde skjønt litt mer av transportsystemet og forskjellen på Øst og Vest Berlin så elsket vi byen. Det var så avslappet og fint der vi bodde. Vi bodde i Prenzlauer Berg, som ligger i det gamle Øst Berlin. Hotellet vi bodde på het Adele Design hotel, det var fint og rommene var så store, som en liten leilighet for oss selv og badet var enormt, helt nyoppusset og veldig rent. 
Det var mye grafitti i byen, var nesten ikke en bygning uten at det var små eller store "kunstverk" med grafitti. 
Første dagen spiste vi thai mat på en koselig plass i Øst Berlin, like ved der vi bodde, for oss 3 tilsammen med forrett til alle og hovedretter pluss masse drikke betalte vi kun 250,-kr...utrolig...vi trodde ikke det var sant. Vi ble så forfjamset så vi helt glemte å ta bilder av maten vi spiste...men jeg kan forsikre dere om at vi spiste god mat overallt, om det var på pinnestoler eller i mere ærbødige omgivelser, det var billig og GODT. 


Disse to damene gjorde turen helt AMAZING...snart må vi ut på tur igjen...dermed basta!!


Dette var også himmelsk...mat fra en pølsebod, CURRYWürst...det er bare så godt, mums!!
Den bitte lille Jägermeister flasken hørte med, hi,hi...ikke vår sterke side akkurat, så den står nok igjen på bordet ennå...men pølse med curry, det var godt det!


Tro det eller ei, men bak her skjuler det seg den koseligste restauranten, med den godeste asiatiske maten...men på dagen var skoddene nede og da var det grafitti eller mere tagging kanskje...uff, det var mye av det i Berlin dere, ikke pent, men man får bare overse det litt...for byen har så mye fint å by på. 
Som feks lokale kunstnere som hadde de mest kreative butikker knyttet til sitt studio...vi fikk knipset litt inne hos denne mannen som  laget fin kurvmøbler...


Overallt hvor vi gikk så vi TV tårnet, det var majestetisk...i kuppelen var det restaurant...


I morgen skal jeg vise dere bilder fra den koselige caféen Anna Blume, der koste vi oss med brunch begge dagene vi var i byen...da blogges vi mere i morgen gode venner, ha en fin fredag videre...

4 kommentarer:

PillePalle sa...

Hei på deg! Ser ut som dere hadde en fin tur til hovedbyen vår. Det var synd at tipsene kom for sent. Beklager så mye! Ha en koselig helg. Klem, PiPa

Unknown sa...

Ååååh, ser ut som dåkke har hatt det storveis!
Klare ikkje å få det te å stemma at dei to voksne jentene der e dine eg altså... Du e altfor ung te det :o)

Goooood helg te deg og smukka!

RosMari sa...

Berlin er helt topp! Var der hele 9 dager ifjor høst... Ha en fortsatt fin helg! Klem fra Rosen

gult hus i svingen sa...

Gleder meg til å se flere bilder fra jenteturen:) Er så glad du skriver om maten jeg, den er det viktigste for meg når jeg er på reise:) Berlin må besøkes, skjønner jeg:)
God helg til deg og dine fra Trine:)