15. februar 2012

BLÅTT

Blått er pent. Jeg liker pressglass så godt, det er så mange fine varianter, jeg har noen gamle fine skåler med stett som jeg har fått av mormoren min. Jeg husker hun serverte sukkersøt rips i den ene store skålen, med deilig vaniljesaus var det den beste dessert jeg kunne få når jeg var liten. Den andre lyseblå lille skålen fant jeg på gjenbruksbutikken, jeg vet ikke om den er ny eller gammel, men den er så sjarmerende og fikk flytte inn. Sammen med de andre medlemmene i blåfamilien står de til pynt i hylla. Snart er det vinterferie, det blir godt for den unge herremannen Fabian å sove lenge og få pannekaker til frokost, ha en god kveld videre til dere alle som kikker innom. 


Jeg tør nesten ikke bruke disse fine skålene, er så redd for at de skal knuses...jeg er så glad i den store bollen...har dere noen fine boller som viser seg frem på stashylla? 


Ikke rart at denne skålen fikk bli med hjem, den er søt ikke sant? 


Blå eggeglass fra Figgjo flint, fine minner fra farmor, den ekte Wilhelmine, hun kokte seg nemlig et egg hver dag og brukte disse fine eggeglassene...

6 kommentarer:

Sonja frå Sunnfjord sa...

Åååh, så fine, blå skåler!!!

Lise B sa...

Den store blå skålen med stett er veldig fin, den lille har jeg en maken av. Jeg kjøpte den fordi farmor hadde en maken, så den er minst fra seksti-tallet, tenker jeg

gult hus i svingen sa...

Nydelige skåler, også er det ekstra stas med dem man har arvet eller fått:) Slike eggeglass har vi også, men de er kjøpt i bruktbutikk:)
Blir deilig med vinterferie for skolebarna ja:)
Ha fine dager:)
klem fra Trine:)

siri ore elle sa...

Hei på deg, Wilhelmine!!

Skal si du har mange fine blå skatter!!! Kjempesøte:-)))
Skjønner godt du er redd for de, ser veldig skjøre ut.
Jeg har også de lyseblå eggeglassene fra Figgjo, arvegods!!
Fin dag til deg!!
Klem Fru Samuelsen

PillePalle sa...

Kjempefint blått innlegg! Eggeglassene på venstre likte jeg utrolig godt.

Kjære Wilhelmine, du har endelig fått mail fra en tysk dame! Klemmer, PiPa

till-vidas-ara sa...

Vackert där! älskar blått och färgat glas..så underbart ***

glada dagar om helgen till dig..

Lycke