7. mai 2012

Deilige sitronboller med valmuefrø

I helgen bakte jeg noen veldig gode sitronboller med valmuefrø. I påsken smakte jeg disse gode bollene i København på det store loppemarkedet i Forum, det var et bakeriutsalg på utsiden og der solgte de de godeste sitronboller. Jeg har lett lenge på nettet for å finne noen som ligner, men endte tilslutt opp med å finne en fin oppskrift i Sif Orellana sin bok; Spillopper & Stjerneskudd.
Bollene både ser gode ut og smaker himmelsk til en kopp te, med deilig ost eller lemon curd på. Her kommer oppskriften for de som har lyst å prøve.

25 gr gjær
50 gr smør
3 dl melk
1/2 ts salt 
1 ss sukker
1/4 ts gurkemeie eller gul matfarge
1 egg
25 gr valmuefrø
finrevet skall av en sitron
ca 450 gr hvetemel

Deigen lages som vanlig gjærdeig, men ha i valmuefrø og sitronskal samtidig med alle de tørre ingrediensene. Egg i deigen gjør den smidig og fin å jobbe med. La deigen heve en time, trill ut boller og la dem etterheve ca 30-40 min.
Form boller og pensle dem med egg, stek dem i 210 grader i ca 12 min. Det lukter så godt når du tar dem ut av ovnen. Jeg laget dobbel porsjon og brukte gul matfarge i pastaform da jeg ikke hadde gurkemeie.


MMMMMM, det lukter så godt av revet sitron...


Det er helt sant, det skal virkelig være så mye valmuefrø i...25 gr er ca et halvt krydderglass...


Så var det tid for heving...da kan du jo kose deg med denne boken så lenge feks...for dere som ikke har den gå inn på bloggen å se de fine bildene til Sif  Orellana der....


Ferdig hevet produkt...


Lemon buns with poppy seed!


Hm...tror ikke jeg er noen matfotograf...men det smaker nyyyydelig....




10 kommentarer:

Kine sa...

Nåm det så godt ut :))

gult hus i svingen sa...

Plutselig får jeg så lyst til å bake boller:) Nybakt gjærbakst er det beste å spise:) Nystekte fiskekaker også da;)

ha ei fin uke, Wilhelmine, fint du er tilbake i skikkelig bloggeslag:)

klem fra Trine:)

Randi sa...

Disse så skikkelig gode ut!!
Ha en fin dag Wilhelmine!!

Skjerstad sa...

Namm namm !
Valmuefrø i deigen... den var ny for meg. Men det ser jo veldig godt ut da :) Denne skal jeg prøve ;)

Klem fra Janne, som er glad for at konfirmasjonen er ferdig ;)

"Mira" sa...

Disse såg gode ut!
Fikk lyst til å prøve,men hva med å ha sitronsaft i? blir det for mye tro?

Ha ein fin mandag!

Klem,

Namaste (jeo74) sa...

Mmmmm ser godt ut ja :o)
Syns du klare deg bra som matfotograf eg vennen :o)

bevaremegvel sa...

De så veldig gode ut, takk for oppskrift!
Jeg skal ha lunsjbesøk på onsdag, da skal jeg jammen meg prøve meg på disse :)

Klem Therese.

Bente sa...

Hei - dette så sedvanlig Wilhelminegodt ut:) Sitron og valmuefrø er en uslåelig kombinasjon, syns jeg - har du smakt Starbucks sin lemon-and-poppyseed-muffin? Nå skal jeg jammen meg prøve gjærbakstvarianten din også. I St.Petersburg hadde de digre sitron-og-valmuefrømacarons - de var innmari gode:)

God mandagskveld og hod klem til deg :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sa...

Sikke nogle spændende og anderledes boller. Sådan nogle har jeg ikke set før - de må da prøves:-)

Frøken og Fru sa...

det hørtes godt ut, og må prøves ein dag :)

kjekk blogg du har :)

god helg til deg og dine.

henriette