7. august 2011

Making Macaroons del 2

Nytt forsøk med macaroons, de ble en anelse bedre, men fortsatt ikke helt glatte på toppen, ser ut som om mandelmelet jeg bruker ikke er helt finmalt, ellers så er det slik at jeg må til pers med sånn oppskrift med sukkerlake og greier...da må jeg ha både sukkertermometer og digital vekt...hm...er det verdt det tro...jeg skal liksom satse på å lage macaroons i gaver fremover...
lenge til jul da, så da kan jeg jo øve meg en stund...og ingen kommer sikkert til å huske dette innlegget hvor jeg røper årets julegaver alikevell. 
Men jeg må kjøpe et annet slag mandelmel, er det noen som vet om noen bra nettsider som selger det?

...men over til macaroonsen igjen; Disse babyrosa drømmene skal fylles med en hvit sjokolade krem...så jeg dro ut for å kjøpe hvit sjokolade...mellomste Wilhelminedatter skal ha med disse i en bursdag i kveld...hun syntes allt jeg lager er fint hun, snilleste jenta;)  Men de hadde for svarte ikke hvit kokesjokolade, så da måtte me juksa litt...gikk bra det asså, blandet bare sammen litt smør, melis, vaniljesukker, bringebærsyltetøy til en fin glasur, sprøytet det på kakene og vips så lignet det på macaroons...Det blir nok noen uker til macaroons del 3 kommer...tror jeg...men da skal jeg lage gule...med sitronfyll...eller grønne med pistage fyll...eller lilla med blåbærfyll...Kanskje lettere å lage cupcakes med blåbær....men helt seriøst igjen dere, de skinner litt mere disse her, men skulle hatt finere mel trur jeg, eller bittelitt mere eggehvite...Bringebærfyll på 1-2-3
Bursdags macaroons til en prinsesse...da er det bare rosa glitter som gjelder...det er spiselig så klart...kjøpt i en superfin kakepyntbutikk i London en gang...sweet sugar...9 kommentarer:

Frk.Eplegrøt sa...

Åsså med glitter og greier! Så veldig smakfult ut :)
Imponerer me til stadig dere som kokkelerer og tryller frem herligheter på kjøkkenet.Jeg lovet meg selv prøve forandre meg der...gått dårlig hittils ;)...Blir bare rot og krøll når jeg skal bake.
Fin søndag!

Fiffiga Systrar sa...

Oh! Vilka läckerbitar!! Jag skulle gärna provsmaka! MUMS!

Hoppas din söndag blir riktigt fin!

Kram Elin

Karina sa...

Herregud så flink du er! Jeg har ikke turt å legge ut på macaroonslaging enda, da jeg er sikker på at det kommer til å bli katastrofe.. hehe! I mellomtiden kan jeg la meg inspirere av dine lekkerbiskener :) Ser vanvittig godt ut.

Ha en herlig søndag!
Klem Karina

Lena Nordin sa...

Väldigt fina de blev. Har inte vågat prova att baka dem än, men med glitter blir de garanterat när jag provar.

Kaspara sa...

Hei Wilhelmine
Wow, jeg er blitt helt Macarons-gæren etter dette bryllupet jeg var i! Maken til supergode små munnfuller! Jeg har tenkt til å teste ut oppskriften til mitt tantebarnet mitt som hadde sjokoladekrem inni. Handlet noen ferdigbakte på denne kafeen du og jeg var, men de var langt unna disse hjemmebakte.
Så flink du er som tester ut, jeg synes de ser flotte ut jeg og datteren din og venninner blir sikkert superfornøyde!
Ha gode sommerdager, Wilhelmine!
Klem fra Kaspara

Sukkertøy for øyet sa...

okey..Her sitter jeg.."dagen der'på" og er SÅ sukkersyk at jeg går på veggen. Trøster meg med en kopp bjørnebærte liksom.. Også kommer DU med DETTE innlegget!!!
*slemmrian* knis...

..De så helt nydelige ut!!
FLINKA :)

BIG HUG

Lykkeliten sa...

Wow! Disse ser da helt perfekte ut i mine øyne.
Du skulle sett mine.....

Det spørs nok om ikke jeg må prøve om igjen, men muffins er utrolig mye enklere!

Klem

Nina sa...

De ser jo superproffe ut. Du skulle hatt en kafe du vet du. Jeg prøvde å lage makroner en gang - og resultatet var til å le seg i hjel av ;). Hvordan du kan begi deg innpå noe slik - uten å kunne spise selv - det må jeg si er toppen av selvbeherskelse?

Heldiggrisdatter og venninner ;).

Petra / Popetotrora sa...

Åh, vad det är kul att komma hem och läsa ifatt alla bloggar jag saknat! Så mycket nytt härligt här!

Du frågade om jag kan rekomendera Terracina... jag är kluven. Vi hade verkligen en superhärlig semester, men själva staden Terracina i sig, var egentligen inget speciellt. Den var absolut helt ok. Fanns gott om restauranger och 5 km lång härlig sandstrand. Men sen inte så mycket mer. Den var inte fantastiskt fin eller så. Inte som ön Ponza, som jag skrev om.
Men ändå var det ett bra resmål eftersom det låg nära Rom, det tog drygt en timme dit med tåg, så vi enkelt kunde göra utflykt dit. Det går nästan lika fort att åka till Neapel, om man vill åka dit. Och man kunde t.ex. göra en utflykt till underbara Ponza.
Så helt enkelt... vill ni ha en härlig Italiensemester med sol och bad och möjlighet att göra ett parutflykter kan ni absolut åka till Terracina. Men jag tror också att det finns många andra ställen i Italien som är betydligt finare.
Vi var t.ex. på ön Ischia för tre år sedan. Den kan jag verkligen rekomendera. Jättefin liten stad med hundratals mysiga restauranger och barer!

Lycka till med Italienplanerna! :-)