1. august 2011

Minipavlova til sommerens bær.

Skal du ha gjester og har lyst til å lage en god dessert som ikke krever så mye er Minipavlova et fint tips. Jeg lager bare en enkel marengs, ikke noe styr med eddik etc. Oppskriften jeg bruker er: 

- 2 eggehviter
- 100 gram sukker

Eggehvittene piskes med 50 gram sukker til det begynner å stivne, ha så forsiktig i resten av sukkeret til det er en stiv marengs. Bruk sprøytepose eller skje og form 4 minipavlovaer. La de steke i ovnen på 120 grader i ca 50 min. Følg med så de ikke blir brune, men det skal gå bra...jeg bruker varmluftsovn. 

- Fløte
    - Litt vaniljesukker og sukker
- Vaniljekrem fra Tine
- Sesongens bær

Pisket kremfløte blandes med vaniljekrem, ha på de små pavlovaene og pynt med bær, dryss melis på toppen...nyt sommeren! Dette er dagens dessert her i huset når jeg for første gang skal hilse på en fantastisk flott gutt, som kanskje blir min svigersønn...da må man bare imponere litt vell;)) 
Minner om at det er lagt ut noen nye blå stoffer i Loppeshop;)8 kommentarer:

Anne sa...

Så søte de var, god ide :-)

Trådsnella sa...

Jeg har også laget pavlova men rakk ikke å blogge det ikveld. Lager hjemmelaget vaniljekrem av eggeplommene, å det er såååå godt!!

Men minipavlovaer har jeg aldri laget, så det skal jeg huske på ved neste middagsbesøk!

Anonym sa...

Nammis! ;)

Klem til deg♥

Thomas sa...

Fantastisk godt var det :-D

Tevanga sa...

NAM! Ikke mer å si om den saken. Jeg lagde forresten hindbærsnitter av oppskrift fra bloggen din her om dagen. Kjempesuksess! Men var litt vel raus med melisen på toppen... Skal roe meg ned noen hakk neste gang. Lykke til med potensiell svigersønn-besøk. Så spennende :-)

klem

Bringebær sa...

Takk for tips, det så veldig lekkert ut. Og så var det jo ikke så vanskelig som jeg trodde heller! Liker forresten navnet på den nye butikken din :D Ha en fin dag!

RosMari sa...

Takk for tips og oppskrift på Minipavlova. De så virkelig deilige ut... Jeg har fått Sunshine Award, som jeg gjerne vil gi videre til deg. Solskinnsklem fra Rosen

Stilleben sa...

Hei! Takk for kommentar hos meg. Ja, det er mannen i huset som alltid ordner leiligheter. Vi gjorde det samme da vi var i Madrid. Det er et eget nettsted, skal spørre min mann hva det heter. Det kan virkelig anbefales, men man må være forberedt på at man må hive seg litt rundt med vaskefilla. Det opplevde vi i fjor. Men leiligheten var bare så sjarmerende, så jeg overlevde hybelkaninene. Ha en fortsatt god dag i varmen. Sukk, jeg har sittet inne i hele dag.